Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Мітинг-реквієм до Дня визволення сіл Рижики, Рябці та Хмільниця від нацистських окупантів у Другій світовій війні

Дата: 20.09.2024 18:31
Кількість переглядів: 52

 

22 вересня 1943 року, в часи Другої світової війни, села нашої громади — Рябці, Рижики та Хмільниця, були визволені від нацистських окупантів. І сьогодні ми возвеличуємо своїх Героїв і вшановуємо пам'ять тих, хто заради визволення наших сіл віддав своє життя і залишився вічно юним…

З нагоди цієї дати жителі Хмільницького старостинського округу, учні та вчителі Хмільницького ліцею, вихованці центру СПРД, працівники культури та бібліотеки взяли участь у церемонії покладання квітів до пам'ятників, обелісків і Братських могил. Вшанували пам'ять наших загиблих Героїв.

З вітальним словом до присутніх звернулися староста Хмільницького старостинського округу Юрій Слюнько та виконувачка обов'язків директора Хмільницького ліцею Наталія Гриценко. Школярі читали вірші, а у виконанні жіночої групи хору, під керівництвом Ольги Коцур, звучали патріотичні пісні. Настоятель Свято-Воскресенського храму протоієрей Роман відслужив молебень за загиблими. Хмільницька бібліотека до річниці визволення підготувала книжково-ілюстраційну виставку «Спомини про той великий день», де була представлена історична література, художні твори та спогади жителів окупованих сіл.

Ця жахлива сторінка історії України ніколи не зітреться з пам'яті нашого народу. Гірко визнавати, але українцям знову довелося стати на захист рідної землі, її свободи та незалежності. Сучасні захисники України виявилися гідними слави своїх дідів і прадідів. Ми пишаємося героїзмом, силою духу й мужністю наших Героїв і твердо віримо в Перемогу України.

Слава всім українським бійцям, які боролися з нацизмом у роки Другої світової війни!

Слава всім воїнам, які борються за свободу, суверенітет і територіальну цілісність України в наш час!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано