Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З Днем Української Державності!

Дата: 15.07.2024 13:08
Кількість переглядів: 40

 

Сьогодні, 15 липня, ми відзначаємо три важливі свята — День Української Державності, День Хрещення Київської Русі – України та День українських миротворців. Цьогоріч ми відзначаємо День Української Державності за новим календарем, адже це державне свято пов’язано з Днем хрещення Київської Русі – України, яке було перенесено у зв’язку з календарною реформою — переходом Православної церкви України та Української греко-католицької церкви на Новоюліанський стиль календаря.

У цей день ми вкотре переконуємося, що українська державність — це не лише такі зовнішні атрибути як гімн, герб чи прапор. Це — наша національна ідентичність, українська мова, культура та наше сильне спільне прагнення до свободи. Ми пишаємося тим, що є спадкоємцями величної історії — від Великої Скіфії та Київської Русі до Гетьманщини, УНР і сучасної незалежної України. Пишаємося, що все це український народ мужньо виборював і розвивав протягом багатьох століть. І попри нелегкі випробування зміг зберегти для своїх нащадків.

Нині Україна переживає надскладні роки тривалої війни. Та попри надважкі випробування ми продовжуємо відстоювати свою державність. Це нелегка, виснажлива боротьба сильних, незламних, мужніх людей! Ми захищаємо не лише свою рідну землю. Ми захищаємо право бути вільними й незалежними.

Низько вклоняємося всім, хто творив нашу державність протягом століть, і тим, хто нині захищає її ціною власного життя. Нехай День Української Державності стане символом єднання всіх українців навколо спільних цінностей та ідеалів, а мудрість і сила додасть нашій нації натхнення. Хай зростає українська ідентичність і стає міцним фундаментом для подальшого процвітання України!     

Слава Україні! Героям слава!


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано