Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Третій день візиту делегації представників Кекавського повіту Латвійської Республіки в Новобілоуській сільській територіальній громаді

Дата: 05.07.2024 15:46
Кількість переглядів: 156

 

У межах третього дня візиту делегації представників Кекавського повіту Латвійської Республіки в Новобілоуській сільській територіальній громаді наші гості відвідали ПБП «ВИМАЛ» — одне з найбільших у Східній Європі по виробництву високоякісного картопляного крохмалю та крохмалепродуктів, яке було пошкоджено в 2022 році під час активних бойових дій у період окупації громади. Голова ради Кекавського повіту Юрис Жилко та його заступник Андріс Вітолс ознайомилися з роботою підприємства й оглянули місця його пошкодження. Цікавим і пізнавальним виявився також візит до науково-виробничої фірми «РЕГМІК» — виробника датчиків, контрольно-вимірювальних приладів, систем збору даних і моніторингу, яке також було пошкоджене 2022 року під час відбиття збройної агресії рф. Під час зустрічі гості громади дізналися про наслідки пошкодження підприємства та труднощі в роботі, з якими довелося зіткнутися керівництву після повномасштабного вторгнення рф в Україну.        

Актуальною і дуже важливою для кожного з нас залишається тема безпеки в освітньому процесі. Юрис Жилко та Андріс Вітолс ознайомилися з роботою Халявинського ліцею, який випустив не одне покоління видатних спортсменів, членів збірної команди України з біатлону. Під час зустрічі з керівництвом школи обидві сторони обмінялися досвідом щодо організації роботи з безпеки освітнього процесу та цивільного захисту населення.

Наступною локацією іноземної делегації стало наше друге модульне містечко для родин, які втратили житло під час повномасштабного вторгнення рф в Україну. Юрис Жилко та Андріс Вітолс поспілкувалися з постраждалими мешканцями громади, побували на місцях їхніх зруйнованих будинків і вкотре висловили свою підтримку українському народу. 

Триденний візит делегації представників Кекавського повіту Латвійської Республіки в Новобілоуську сільську територіальну громаду виявися дуже плідним і насиченим. Наші європейські друзі були приємно вражені як Новобілоуською громадою, так і силою духу, оптимізмом, твердістю та незламністю наших людей.

Після підведення підсумків триденного робочого візиту представників Кекавського повіту Латвійської Республіки в Новобілоуській сільській територіальній громаді обома сторонами було проголошено Спільну заяву Новобілоуського сільського голови Дмитра Федорова та Голови ради Кекавського повіту Юриса Жилко за підсумками перебування делегації представників Кекавського повіту Латвійської Республіки в Новобілоуській сільській територіальній громаді. Ця Заява стане початком офіційного оформлення партнерських відносин між громадами та укладанням в майбутньому меморандуму (угоди) про співробітництво.    

Нині для нас дуже важлива кожна підтримка, адже разом ми здатні здолати всі виклики сьогодення, щоб потім передати у спадок наступним поколінням мир і нові перспективи. Разом до Перемоги!    

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано