Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулося засідання Координаційної ради з питань сімейної політики, гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству за ознакою статі, протидії торгівлі людьми

Дата: 21.03.2024 16:40
Кількість переглядів: 104

 

У четвер, 21 березня, відбулося засідання Координаційної ради з питань сімейної політики, гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству за ознакою статі, протидії торгівлі людьми.

У ньому взяли участь начальник  відділу освіти, культури, сім’ї, молоді, спорту та туризму Новобілоуської сільської ради Сергій Павліон (голова ради), головний спеціаліст відділу Олександр Чаус (секретар ради), заступник сільського голови Юрій Ткаченко, керуюча справами виконавчого комітету Олена Плотнікова, інспектор ювенальної превенсії ЧРУП ГУНП в Чернігівській області Марина Лобанова, в.о. начальника служби у справах дітей Новобілоуської сільської ради Світлана Бисикало, психологи та відповідальні особи за проведення заходів із профілактики булінгу в закладах освіти Новобілоуської сільської ради.

Проблема подолання насильства у сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок на сьогодні є дуже актуальною темою, якій постійно приділяється увага як на державному, так і місцевому рівнях. Відповідно до порядку денного секретар ради Олександр Чаус доповів про виконання на території нашої громади Закону України  «Про попередження насильства в сім’ї» за підсумками 2023 року та налагодження механізму взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері протидії домашньому насильству. А головний спеціаліст відділу освіти, культури, сім’ї, молоді, спорту та туризму Новобілоуської сільської ради Оксана Дубчак розповіла про причини, явища та профілактику  булінгу в наших закладах загальної середньої освіти. Разом з тим присутні також дізналися про проведену роботу службою у справах дітей та інспектором ювенальної превенсії щодо профілактики та попередження насильства в сімях протягом минулого року на території Новобілоуської громади.

Під час засідання координаційної ради неодноразово наголошувалося на необхідності повідомлення про насилля в сім’ї, випадки психологічного тиску, булінг у навчальних закладах фахівцям Чернігівського районного управління поліції ГУНП в Чернігівській області, служби у справах дітей та відділу освіти, культури, сім’ї, молоді, спорту та туризму Новобілоуської сільської ради. Адже дуже важливо не замовчувати проблему, а реагувати на неї на початку виникнення, щоб в подальшому уникнути фатальних наслідків.     

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано