Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулося виїзне заняття для міждисциплінарної команди Новобілоуської громади з підтримки патронату над дитиною

Дата: 29.02.2024 10:31
Кількість переглядів: 114

 

У січні-лютому цього року за поданням Служби у справах дітей Новобілоуської сільської ради одна з сімей нашої громади взяла участь у навчанні кандидатів у патронатні вихователі та помічники патронатного вихователя в Чернігівському обласному центрі соціальних служб. А днями методисти ЧОЦСС провели виїзне заняття для міждисциплінарної команди Новобілоуської сільської територіальної громади з підтримки патронату над дитиною, що проводиться в рамках Програми підготовки кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни/піклувальники, усиновлювачі, патронатні вихователі. У навчанні взяли участь секретар Новобілоуської сільської ради Світлана Стопичева, керуюча справами виконавчого комітету Новобілоуської сільської ради Олена Плотнікова, в.о. начальника Служби у справах дітей Новобілоуської сільської ради Світлана Бисикало, в.о. фахівця з соціальної роботи Людмила Прохорова, спеціалісти структурних підрозділів Новобілоуської сільської ради: служби у справах дітей, охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти та інших структур, дотичних до ведення випадку.

Під час навчання фахівці ЧОЦСС звернули увагу учасників на переваги запровадження патронату у громаді як для дитини, так і її біологічної родини. Адже на період подолання складних життєвих обставин дитина залишається жити у своїй громаді, вона наближена до своєї родини, школи, садочка, друзів та спеціалістів, які надають підтримку її батькам. У професійній патронатній родині створені всі належні умови для освіти, розвитку, якісної соціально-психологічної реабілітації дитини. Родина відповідає за її життя та здоров’я, а фахівці із соціальної роботи мають можливість раннього втручання в сім’ю, яка перебуває в складних життєвих обставинах, та запобігання недогляду дитини, жорстокого ставлення до неї, попередження потрапляння дитини в інтернатні заклади. У свою чергу учасники навчання поділилися досвідом роботи в цьому напрямку та висловили пропозиції щодо подальшої командної праці задля забезпечення безпеки та благополуччя дітей. А також наголосили на важливості співпраці, постійного зв’язку та гнучкості у спільній роботі з метою забезпечення ефективності діяльності й прийняття рішень у найкращих інтересах дитини.

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано