Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Мітинг-реквієм на честь загиблого захисника України Богдана Бондарчука

Дата: 14.02.2024 11:14
Кількість переглядів: 88

 

Минув рік з того часу, як Новобілоуську громаду сколихнула сумна звістка про загибель нашого воїна з села Хмільниця — лейтенанта поліції Богдана Бондарчука. Справжнього бійця й патріота, надзвичайно чуйної і світлої людини, безстрашного воїна, який сумлінно й мужньо виконував свій громадянський та військовий обов’язок. З першого дня війни Богдан брав участь в обороні Чернігова. Тоді, під час активних боїв у селі Киїнка, його підрозділ потрапив під ворожий обстріл, який росіяни вели з системи залпового вогню «Смерч». У тому запеклому бою Богданові дивом пощастило вижити. А в подальшому його підрозділ евакуював із-під ворожого вогню цивільних та поранених. Загалом Богдан Бондарчук віддав службі у правоохоронних органах 20 років. Служба була його покликанням. З 2002 по 2015 роки він працював у спецпідрозділах МВС на Чернігівщині. З 2015 по 2023 — служив у ГУНП у Чернігівській області. Неодноразово брав участь в АТО. З початком повномасштабної війни боронив Чернігівщину. А далі у складі підрозділу «КОРД» лейтенант поліції Богдан Бондарчук був відряджений до Бахмута. Загинув унаслідок ворожого обстрілу 13 лютого 2023 року під час виконання бойового завдання на Донецькому напрямку, потрапивши під обстріл із системи реактивного залпового вогню «Град». 17 березня 2023 року посмертно був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

13 лютого рідні, близькі, односельці, друзі та знайомі зібралися біля могили захисника, щоб вшанувати світлу пам’ять нашого Героя. Слова підтримки родині загиблого висловили заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Юрій Ткаченко, староста Хмільницького старостинського округу Юрій Слюнько та односельці Героя. У день роковин у приміщенні Хмільницького старостинського округу також була розміщена виставка, присвячена героїчному подвигу захисника.

Низький уклін нашому воїну-захиснику!

Вічна пам’ять і слава Герою!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано