Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Співпраця задля захисту цивільного населення Новобілоуської громади

Дата: 12.02.2024 16:45
Кількість переглядів: 59

 

У Новобілоуській сільській територіальній громаді відбулася зустріч із представниками Міжнародної неурядової організації «Центр з питань захисту цивільних осіб в умовах конфлікту» (Center for Civilians in Conflict, CIVIC). У ній взяли участь голова Новобілоуської сільської ради Дмитро Федоров, заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Юрій Ткаченко, старости старостинських округів, керівники структурних підрозділів із питань цивільного й соціального захисту населення, економічного розвитку та освіти. Під час діалогу учасники зустрічі обговорили результати попереднього опитування з питань безпеки серед мешканців Новобілоуської громади; поділилися власним досвідом стійкості громади під час окупації та створенням у ній безпечного соціального простору; розповіли про труднощі щодо облаштування укриттів, пунктів незламності та систем оповіщення; розпочали формування попереднього складу робочої групи з громадської безпеки та визначили пріоритетні напрямки роботи, за якими громада співпрацюватиме з CIVIC, аби покращити захист цивільних осіб під час воєнних дій і запобігти шкоді цивільним особам.

Center for Civilians in Conflict (CIVIC) — це міжнародна неурядова некомерційна організація, яка працює над покращенням захисту цивільних осіб, що опинилися в зонах конфлікту чи воєнних дій.

Місія CIVIC полягає у співпраці зі сторонами конфлікту та цивільними особами для розробки і впровадження рішень, які запобігають та зменшують шкоду цивільному населенню.

В Україні CIVIC успішно працює з 2017 року. Проєкт спрямований на зменшення шкоди цивільному населенню, особливо таким вразливим групам як жінки, діти, люди похилого віку та маломобільні особи. І зосереджений на підвищенні стійкості громади та готовності проти загроз військових дій. Проєкт передбачає встановлення довіри та ефективну координацію між місцевими громадами і субʼєктами захисту цивільного населення, виявлення прогалин у цивільному захисті, зміцнення спроможності робочих груп із захисту цивільного населення (CPG), зменшення шкоди цивільному населенню в Україні шляхом посилення захисту на рівні громад та сприяння розвитку цивільно-військової співпраці.

CIVIC зосереджує свою діяльність на трьох ключових напрямах:

1) CIVIC надає підтримку місцевій владі у створенні робочих груп з питань захисту цивільного населення у громадах, що мають на меті вивчення потреб і викликів у захисті мешканців громад, зокрема вразливих груп населення, та підходів до їх вирішення;

2) CIVIC сприяє діалогу між громадами, що зазнали впливу воєнних дій, та Збройними силами України (ЗСУ), зокрема офіцерами цивільно-військового співробітництва, для виявлення проблем і потреб захисту місцевих жителів, а також пошуку спільних шляхів їх вирішення;

3) CIVIC співпрацює зі ЗСУ, надаючи їм спеціальні знання та навички щодо захисту цивільного населення під час збройних конфліктів, а також надає експертну підтримку ЗСУ щодо розробки політик та підходів до захисту цивільного населення, відповідно до стандартів НАТО.

CIVIC сприяє розробці, затвердженню, а в майбутньому і впровадженню Національної стратегії захисту цивільного населення у збройних конфліктах до 2030 року. Команда CIVIC розробила навчальні програми та проводить їх для різних категорій військових — на основі реальних сценаріїв війни в Україні. У 2023 році це навчання пройшли близько 450 військовослужбовців.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано