Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

25 листопада — День пам'яті жертв голодоморів

Дата: 25.11.2023 10:08
Кількість переглядів: 81

 

Шановні мешканці Новобілоуської сільської територіальної громади!

Щороку в четверту суботу листопада Україна та світ згадують одну з найстрашніших трагедій у людській історії минулого століття — Голодомор. І в ці осінні дні ми вшановуємо пам’ять мільйонів українців, які стали жертвами геноциду 1932-1933 років. Це був найбільший, але, на жаль, не єдиний Голодомор в нашій історії. Ми не забули про голодні 1921-1923, 1946-1947 роки. Вони стали нашою болючою та незагойною раною.

Довгий час ми не знали про цей страшний і масштабний злочин, бо він ретельно замовчувалося. Але правда завжди перемагає, і ми врешті дізналися про мільйони українських синів і дочок, яких забрало голодне лихоліття. Ми дізналися, що це був не просто злочин, а свідомий геноцид українського народу. Ніщо не забуто... Ніхто з них не забутий... І з кожним поколінням ми ще більше стали берегти пам’ять про Голодомор і дбайливо передавати її нашим нащадкам. Ворог і нині лютує. Війна росії проти України, як і багато десятиліть тому, супроводжується геноцидними діями проти українців. Але ми стали сильнішими, мудрішими, витривалішими, ще більш згуртованими та єдиними. Ми — незламні

Дорогі друзі! Сьогодні о 16:00 давайте всі разом долучимося до Всеукраїнської акції «Запали свічку» — засвітимо вогники свічки у своїх домівках, щоб вшанувати пам’ять українців, яких убив Голод. Ми пам’ятаємо і не допустимо повторення.

З повагою — сільський голова Новобілоуської сільської ради Дмитро Федоров, виконавчий комітет і депутатський корпус

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано