Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

29 серпня — Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави

Дата: 29.08.2023 10:07
Кількість переглядів: 65

 

Новобілоуська сільська територіальна громада пам’ятає кожного Героя, який віддав своє життя за Україну, її незалежність, свободу, державний суверенітет і цілісність.

Сьогодні, 29 серпня, ми вшановуємо пам’ять усіх військовослужбовців, які загинули в боротьбі за нашу свободу. Ми пам’ятаємо подвиг кожного українського воїна, який віддав своє життя за мирне і щасливе майбутнє нашої Батьківщини, за право бути вільними й жити на рідній землі.  

29 серпня… З цією датою пов’язаний один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни до повномасштабного вторгнення — вихід українських воїнів з оточення під Іловайськом 2014 року. Тоді російське керівництво порушило домовленості, і українські військові були розстріляні, коли колонами проходили через «зелений коридор». Їхній шлях пролягав через поля соняшників. Тож традиційним символом цього пам’ятного дня став соняшник. 

На жаль, нині Книгу Пам’яті поповнюють нові імена Героїв. Тисячі українських доньок і синів продовжують віддавати свої життя за Україну. Кожен із нас в боргу перед загиблими Героями. Для кожного з нас є святим обов’язком зберегти пам’ять про їхню самопожертву.

Вічна пам’ять і шана загиблим! Пам’ятатимемо кожен день боротьби! Честь і слава живим захисникам України!


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано