Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Новобілоуській сільській територіальній громаді волонтери з різних країн світу встановили 28 модульних будинків

Дата: 25.08.2023 21:01
Кількість переглядів: 93

 

У Новобілоуській сільській територіальній громаді волонтери з різних країн світу встановили 28 модульних будинків для мешканців, які втратили житло внаслідок активних бойових дій навесні минулого року. Тоді від російських окупантів найбільше постраждали села Новий Білоус, Старий Білоус, Рівнопілля та Деснянка. Саме в цих населених пунктах і збудував нове житло Міжнародний благодійний фонд «Молодь з Місією». Організація існує майже 60 років, більше 30 з яких — представлена в Україні. І вже понад два роки її представники займаються встановленням індивідуальних модульних будинків для людей, які внаслідок війни опинилися без даху над головою.  

Пані Регіна зі Старого Білоусу стала першою, хто отримав ключі від такого будиночку. Її житло російські окупанти зруйнували торік в ніч із 8 на 9 березня. Снаряд потрапив у баню, після чого здійнялася пожежа, яка охопила й будинок. Команда іноземних волонтерів з Аргентини, Канади, Італії, Данії, Румунії та США працювала на обійсті жінки протягом трьох днів, щоб нарешті здійснити її мрію про окреме житло. Розмір будинку — 40 квадратних метрів. За бажання на такій площі можна облаштувати кімнату, кухню і невеличкий коридор.

За словами представниці Міжнародного благодійного фонду «Молодь з Місією» пані Юлії, на Чернігівщині вони вже встановили 75 таких модульних будинків. Зокрема, 28 — в Новобілоуській сільській територіальній громаді. Кошти на таке житло жертвують волонтери з усього світу, а дехто з них виявляє бажання особисто приїхати до України, щоб допомогти з будівництвом. У такий спосіб іноземці не просто надають допомогу українцям, а й знайомляться з нашою країною в реаліях сьогодення. І потім розповідають про пережите й побачене у себе вдома.

«Коли іноземні волонтери особисто знайомляться з постраждалими українцями, бачать на власні очі їхнє горе, чують про їхні біди, то вони глибоко співчувають українському народові та співпереживають разом із ним, — розповідає пані Юлія. — Ми дуже хочемо, щоб у людей, які втратили дах над головою,  з’явилася віра,  натхнення жити, бажання облаштовуватися і розбудовуватися далі. Весь світ прагне допомогти Україні. І весь світ пишається українцями. Українці дуже сильний, здібний і талановитий народ, який заслуговує буди щасливим». Новобілоуська сільська територіальна громада щиро дякує представникам Міжнародного благодійного фонду «Молодь з Місією» за надану допомогу, турботу, опіку та надію, яку вони подарували постраждалим жителям нашої громади.

За інформацією Новобілоуської сільської ради

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано