Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Новобілоуській сільській територіальній громаді відбувся захід із мінної безпеки

Дата: 26.07.2023 12:17
Кількість переглядів: 51

 

У Новобілоуській сільській територіальній громаді відбувся захід із мінної безпеки від ГО «Київський інститут стратегічного аналізу та реформ «Кісар» у рамках Програми дій та реагування територіальних громад на надзвичайні ситуації CLEAR.

Під час зустрічі присутні дізналися про протипіхотні та протитанкові міни, касетні боєприпаси, запали і підривники, існуючі офіційні та неофіційні попереджувальні знаки маркування, індикатори замінованої території, оперативне та гуманітарне розмінування, а також ризики, пов’язані з мінами і вибухонебезпечними залишками війни. Модератор заходу Павло Давиденко — сертифікований тренеру DRC з питань інформування населення про ризики, пов’язані із мінами та вибухонебезпечними залишками війні — обговорив з учасниками алгоритм дій при виявленні вибухонебезпечних предметів, перебуванні на замінованій території та послідовність дій допомоги людині, яка опинилася біля міни. В умовах сьогодення подібні заходи є життєво необхідними, тому й надалі активно проводитимуться в різних населених пунктах.

Програма CLEAR впроваджується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз Global Communities та фінансується Бюро гуманітарної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку USAID's Bureaufor Humanitarian Assistance. ГО «КІСАР» є партнерською організацією Глобал Ком’юнітіз, яка реалізує завдання програми CLEAR на території різних громад Чернігівської області.    


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано