Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Новобілоуській сільській територіальній громаді назвали вулицю та встановили меморіальну дошку на честь загиблого поліцейського Богдана Бондарчука  

Дата: 15.07.2023 13:33
Кількість переглядів: 105

 

Богдан Бондарчук загинув 13 лютого 2023 року під час виконання бойового завдання щодо стримування наступальних дій ворога та недопущення прориву оборони в населеному пункті Бахмут. Перебуваючи на позиції, захисник потрапив під ворожий обстріл із реактивної системи залпового вогню, внаслідок чого отримав поранення несумісне з життям.

Начальник поліції Чернігівської області Володимир Нідзельський звернувся до Новобілоуської сільської територіальної громади з ініціативою присвоїти одній із вулиць села Хмільниця ім’я загиблого Героя. Депутати підтримали цю ініціативу та ухвалили відповідне рішення.

У заході з вшанування пам'яті лейтенанта поліції Богдана Бондарчука взяли участь начальник поліції Чернігівської області Володимир Нідзельський, начальник управління «КОРД» Олександр Бредюк, заступник Новобілоуського сільського голови Юрій Ткаченко, староста села Хмільниця Юрій Слюнько, директор Хмільницького ліцею Анна Заворотна, родина загиблого Героя, колеги, односельці та учні ліцею.   

На будівлі Хмільницького ліцею, де навчався Богдан Бондарчук, з’явилася меморіальна дошка на його честь.

Пам’ятний захід присутні розпочали з хвилини мовчання.

Звертаючись до присутніх, Володимир Нідзельський зазначив: «Сьогодні ми зібралися, щоби вшанувати пам'ять нашого Героя і побратима Богдана Бондарчука. Дякую голові громади і депутатам, які підтримали нашу ініціативу. З перших днів ворожого вторгнення Богдан разом з іншими поліцейськими зі зброєю в руках став на захист рідної землі. А після відступу російських військ із Чернігівщини поїхав боронити країну на схід. Він завжди залишиться в наших серцях світлою, щирою, порядною людиною, справжнім патріотом. Щиро дякую захисникам, які захищають нашу землю і наближають перемогу! Окрема вдячність рідним і близьким загиблого Богдана за справжнього чоловіка, справжнього Героя та офіцера! Тепер в нашій великій поліцейський родини з’явилась мати, дружина і троє дітей. Ми завжди будемо підтримувати їх і надавати всебічну допомогу».

Виступаючи перед присутніми, мати Героя Світлана Бондарчук подякувала колегам Богдана та керівництву поліції за підтримку.  «Дуже важко без сина, але заради онуків треба жити. Я хочу попросити, щоб ви і надалі не забували не тільки мого Богдана, а й усіх захисників, які загинули в цій війні. Їх усіх треба пам’ятати та увіковічувати пам’ять про них», — каже мати загиблого. Заступник Новобілоуського сільського голови Юрій Ткаченко зазначив, що меморіальна дошка є знаком поваги і вшанування Богдана Бондарчука. Символом того, що односельці пам’ятають кожного полеглого Героя-захисника.

Після офіційної частини всі учасники заходу пройшли до місцевого цвинтаря, де поклали квіти до могили загиблого Героя.

 

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано