Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Новобілоуській сільській територіальній громаді перепоховали останки двох воїнів Другої світової війни

Дата: 23.06.2023 12:11
Кількість переглядів: 90

 

У День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні в Новобілоуській сільській територіальній громаді відбулося перепоховання останків двох невідомих солдатів, які загинули, захищаючи Україну, в роки Другої світової війни. Останки перепоховали на місцевому цвинтарі села Рябці.

Вшанувати пам’ять загиблих воїнів прийшли заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Юрій Ткаченко, староста Хмільницького старостинського округу Юрій Слюнько, директор КЗ «Центр культурних послуг» Юлія Ільєнко та громадськість.

«Шановні присутні, сьогодні ми проводжаємо в останню путь двох захисників Другої світової війни, які боронили нашу рідну землю. На жаль, ми не знаємо їхніх імен, національності, але вони захищали Україну, тож маємо святий обов’язок — віддати їм шану і гідно провести в останню путь. Минуло 82 роки відколи наша країна палала в огні Другої світової війни, а її діти мужньо йшли захищати від окупанта свою Батьківщину. Вони віддавали найцінніше, що у них було, — своє життя. Вони боролися за свободу, змирне майбутнє своїх нащадків та квітуче майбутнє Української держави. Скільки лишилося їх на полі бою… Скільки не повернулося додому… Достеменно невідомо. Але ми вдячні кожному, хто обороняв від ворога нашу Україну. Нині ми знову взяли до рук зброю, щоб вкотре не пустити на свою землю окупанта. І попри важкі труднощі та страшні випробування сьогодення ми незламно віримо в себе, в наші Збройні Сили, в мужню й сильну Україну і нашу Перемогу», — зазначив заступник сільського голови Юрій Ткаченко.

Звертаючись до присутніх, староста Хмільницького старостинського округу Юрій Слюнько розповів, що останки загиблих воїнів було знайдено на глибині 1,6 метра неподалік села Рябці. Бійці загинули в окопі під час мінометного обстрілу. Знайшов їх чернігівській пошуковий загін, який займається пошуками останків радянських воїнів. Лінія оборони Чернігова в ті часи проходила від залізничної станції обласного центру до села Деснянка. Нацистський окупант, як і в наш час, заходив з території Білорусії та прямував на Чернігів. І завдання воїнів, яких перепоховала наша громада, полягало саме в обороні Чернігова. На жаль, їхні позиції були знищені мінометними обстрілами ворога, і Чернігів було взято в облогу. Солдати загинули в окопі саме від мінометного обстрілу. Під час розкопок також було знайдено гранати, протигаз, гвинтівка, її приклад, патрони, ґудзики радянського зразка.

«Сьогодні ми зібралися для того, щоб перепоховати останки воїнів, які боронили наш рідний край. Як бачимо, історія повторюється. І нині ми знову стали на захист суверенності, цілісності та незалежності своєї країни. Ми бачили і бачимо, як знищувалися та продовжують знищуватися наші села й міста... Кожен із вас на собі відчув усі жахи цієї війни: голод, руйнації, втрату ближніх... Світла пам’ять і слава загиблим воїнам – захисникам України!», — не наголосив староста Хмільницького старостинського округу Юрій Слюнько.

В останню путь загиблих воїнів провів протоієрей Роман Свято-Воскресенської церкви села Хмільниця.

За інформацією Новобілоуської сільської ради

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано