Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Представники Новобілоуської сільської територіальної громади вшанували пам’ять жертв злочинів комуністичного тоталітарного режиму

Дата: 21.05.2023 12:05
Кількість переглядів: 100

 

У третю неділю травня відповідно до Указу Президента України від 21 травня 2007 року наша країна щорічно вшановує пам’ять жертв політичних репресій в Україні.

Цьогоріч пам’ятна дата припала на 21 травня. Тож представники Новобілоуської сільської територіальної громади на чолі з заступником сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Юрієм Ткаченком разом з обласним керівництвом, істориками та громадськістю поклали квіти до пам’ятного знаку «Жертвам репресій періоду 30-40-х і початку 50-х років ХХ століття», розташованого поблизу села Халявин.

За словами істориків, на цьому місці поховано щонайменше 4 тисячі жителів Чернігівщини,  які були закатовані в період «Великого терору». Жертв розстрілювали в місцях ув’язнення та звозили до цього таємного місця поховання. Масові репресії припали на 1937-1938 роки. Внаслідок чого в Україні були знищена політична, художня та наукова еліти. Присутні вшанували пам’ять жертв злочинів комуністичного тоталітарного режиму хвилиною мовчання та запаленням свічок.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано