Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пам’ятаємо тих, хто боровся за Україну! Молимося за тих, хто бореться за неї знову!

Дата: 08.05.2023 14:06
Кількість переглядів: 134

 

8 травня в Новому Білоусі відбувся захід присвячений Дню пам’яті та примирення. Біля обеліска Слави воїнам односельцям мешканці села віддали данину пам’яті тим, хто загинув на фронтах Другої Світової війни. У заході взяли участь секретар Новобілоуської сільської ради Світлана Стопичева, заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Юрій Ткаченко, директор КЗ «Центр культурних послуг» Юлія Ільєнко, працівники Новобілоуської сільської ради,  учні Новобілоуського ліцею та всі охочі жителі села.

Урочисту частину заходу з нагоди Дня пам’яті та примирення відкрила ведуча — завідуюча філії «Новобілоуський будинок культури» Наталія Цвік, після чого прозвучав Державний Гімн України. Слово для виступу було надано секретарю Новобілоуської сільської ради Світлані Стопичевій.

Під час свого виступу Світлана Петрівна зазначила, що нині ми та наші діти знаємо про війну, сирени, вибухи, окупацію та смерть на полі бою не з екранів телевізорів чи книжок, а з власного досвіду. Все, про що нам колись розповідало старше покоління, відбувається з нами насправді тут і зараз. І нині ми на власному досвіді знаємо ціну свободи та мирного життя. Адже серед військовослужбовців Збройних сил України, які зараз захищають цілісність і суверенітет України, є й мешканці Новобілоуської сільської територіальної громади.

«8-9 травня ми відзначаємо День пам’яті та примирення і День Перемоги над нацизмом у другій світовій війні. Ця перемога далася нам нечувано дорогою ціною — ціною мільйонів людських життів. Сьогодні ми у скорботі схиляємо голови в пам’ять про тих воїнів, які героїчно відстояли право жити вільно на рідній землі. На жаль, так сталося, що цю знаменну дату наша країна знову зустрічає зі зброєю в руках, захищаючи свою свободу та територіальну цілісність. Подвиг ветеранів додає нам сил і наснаги в нинішній боротьбі за  незалежність  та суверенітет. Нинішні захисники України стали  гідними спадкоємцями слави воїнів-визволителів, для них вищим законом буття є і залишиться захист рідної Батьківщини, її свободи та незалежності. Ми боремося за мир на рідній землі. Ми боремося за мирне та безпечне життя всього вільного світу. За нами правда. І ми обов’язково переможемо. Слава Україні!», — звернулася до присутніх секретар Новобілоуської сільської ради.

Пам’ять усіх захисників Батьківщини було вшановано хвилиною мовчання та покладанням квітів. По закінченню офіційної частини заходу, діти та молодь громади представили пам’ятний виступ.    

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано