Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День пам’яті та примирення

Дата: 08.05.2023 08:24
Кількість переглядів: 65

 

8 травня 2023 року Україна разом Європою та США відзначає День памяті та примирення, присвячений загиблим у Другій світовій війні. У війні 1939-1945 років загинуло близько 8-10 мільйонів українців. Память означає, що ми памятаємо всіх військових і цивільних жертв цієї війни, а примирення  що країни Європи уклали мир після війни.

У 2023 році Україна відзначає це свято в умовах повномасштабної війни з рф. На зміну німецькому нацизму на наші землі прийшов російський рашизм. Ми віримо, що незабаром у календарі свят України зявиться нова святкова дата День Перемоги над росією. А сьогодні згадаємо про закінчення Другої світової війни.

Друга світова війна тривала з 1939 по 1945 рік. 7 травня 1945 року командування Третього Рейху підписало акт про капітуляцію Німеччини у Франції. Наступного дня, 8 травня, його ратифікували в Берліні. Потім уночі 8 травня на вимогу Сталіна був підписаний ще один «Акт про беззастережну капітуляцію Німеччини» за московським часом це сталося 9 травня. 

8 травня в більшості країн Європи відзначається як День Перемоги. В СРСР свято відзначали 9 травня через різницю часових поясів. Україна також довгий час святкувала День Перемоги 9 травня. Однак у 2015 році Верховна Рада України встановила День пам'яті і примирення і День Перемоги над нацизмом 8 травня. Символом дня став червоний мак, який уособлює кривавий слід від кулі.

 Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано