Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Якщо Ви стали потерпілими від кримінальних правопорушень, вчинених військовослужбовцями РФ, повідомте про це!

Дата: 28.04.2023 10:36
Кількість переглядів: 86

 

Шановні мешканці Новобілоуської сільської територіальної громади!

 

Доводимо до Вашого відома, що з початку широкомасштабної агресії Російської Федерації проти України на території області виявлено близько 900 фактів порушення законів та звичаїв війни.

 

Забезпечення ефективного розслідування цих злочинів та кримінальне переслідування осіб, які їх вчинили, є пріоритетним завданням усіх правоохоронних органів. З цією метою протягом квітня-червня 2022 року окружною прокуратурою було організовано суцільне відпрацювання населених пунктів району з метою документування фактів порушення законів та звичаїв війни, встановлення потерпілих та свідків злочинів.

 

Разом з тим, значна кількість цивільних мешканців області були вимушені залишити місця постійного проживання задля власної безпеки та своїх близьких. Частина з них на даний час повернулася до місць проживання. Окрім того, деякі потерпілі та свідки через психоемоційний стан не могли одразу після звільнення територій надавати показання та брати участь у слідчих діях.

 

У зв’язку з викладеним, з метою отримання відомостей про злочинні діяння та ідентифікації військовослужбовців РФ, які їх вчинили, робота з цих питань продовжується.

За інформацією Чернігівської обласної прокуратури       

 

Шановні мешканці Новобілоуської сільської територіальної громади!

Якщо Ви стали потерпілими від кримінальних правопорушень, вчинених військовослужбовцями РФ,

стали свідками злочинів, безпосередньо контактували з військовослужбовцями РФ та зможете впізнати їх по фотографіям, але до правоохоронних органів регіону не зверталися, у кримінальних провадженнях Вас не допитували,

то Вам необхідно звернутися до окружної прокуратури особисто

(м.Чернігів, вул.Шевченка,1) чи засобами телефонного зв’язку (тел.(0462)67-41-02) з метою узгодження часу та місця проведення слідчих дій із Вами.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано