Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У день пам’яті чорнобильської трагедії

Дата: 27.04.2023 13:37
Кількість переглядів: 96

 

З нагоди 37-ї річниці від дня аварії на Чорнобильській атомній електростанції у приміщенні Новобілоуського Будинку культури відбувся захід присвячений учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

 

Працівники та гуртківці «Центру культурних послуг» підготували для чорнобильців Новобілоуської сільської територіальної громади концерт пам’яті, висловили їм щирі слова подяки за подвиг у боротьбі з атомом та схилили голови перед сміливістю і жертовністю ліквідаторів, які відійшли у вічність.

 

«Я щиро дякую і вклоняюся кожному з Вас за те, що Ви перемогли найбільшу техногенну катастрофу ХХ століття і врятували Україну та весь світ від страшного лиха, — звернувся до чорнобильців голова Новобілоуської сільської ради Дмитро Федоров, — Нині перед нами стоїть нове випробування. У 2022 році повномасштабне вторгнення рф в Україну знову поставило під загрозу ядерну безпеку нашої країни та всього світу. Україна мужньо прийняла цей виклик і відважно протистоїть російському агресору. Як тоді, далекого 1986 року, держави всі разом піднімалися та об’єднувалися для ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, так і тепер — весь світ допомагає нам у боротьбі з ворогом, яких посягає на нашу територіальну цілісність та ставить під загрозу ядерну безпеку. Світ допомагає нам зброєю, військовим і тактичним спорядженням; надає гуманітарну, фінансову та психологічну допомогу. Крім того, кожен із нас на своєму місці теж наближає нашу спільну перемогу. Сьогодні я хочу подякувати за ліквідацію наслідків на Чорнобильській АЕС та ліквідацію наслідків лиха, яке спіткало кожного з нас із 24 лютого 2022 року. Якщо ми й надалі триматимемося разом, то неодмінно переможемо ворога і здолаємо всі труднощі. Перемогли атом — переможемо й російських окупантів!».

 

У свою чергу ліквідатори аварії на Чорнобильській атомній електростанції подякували за увагу, теплі слова та пам’ять про їхній подвиг із невидимим, але смертоносним ворогом.

 

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано