Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Посвідчення батьків багатодітної сім’ї та дітей із багатодітної сім’ї

Дата: 09.03.2023 16:47
Кількість переглядів: 138

 

Згідно із Законом України «Про охорону дитинства» багатодітна сім’я — сім’я, в якій подружжя (чоловік та жінка) перебуває у зареєстрованому шлюбі, разом проживає та виховує трьох і більше дітей, у тому числі кожного з подружжя, або один батько (одна мати), який (яка) проживає разом із трьома й більше дітьми та самостійно їх виховує. До складу багатодітної сім’ї включаються також діти, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах, до закінчення навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років.

       

Документами, що підтверджують статус багатодітної сім’ї і дітей із такої сім’ї та їх право на отримання пільг, є посвідчення.

       

Порядок виготовлення і видачі посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї затверджено Постановою КМУ від 02.03.2010 № 209 зі змінами, внесеними згідно з Постановою КМУ від 28.10.2020 № 1003.

    

          Для отримання посвідчення батьків багатодітної сім’ї та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї необхідно подати оригінали та копії таких документів:

1. Заява встановленого зразка від батька або матері;

2. Фотокартки батьків та дітей віком від 6 років розміром 30*40 мм.

3. Свідоцтв про народження дітей (у разі народження дитини за межами України копії свідоцтва про народження дитини з нотаріально засвідченим перекладом на українську мову);

4. Реєстраційний номер облікової картки платника податків дитини;

5. Паспорта громадян України батька, матері і дитини, якій виповнилось 14 років (посвідки на постійне проживання батьків, якщо вони є іноземцями або особами без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах);

6. Реєстраційний номер облікової картки платника податків батьків;

7. Довідка про склад сім’ї, у разі реєстрації членів родини за різними адресами подаються довідки про склад сім’ї за кожною адресою окремо;

8. Свідоцтво про шлюб/розірвання шлюбу (крім батька або матері, які виховують дітей самостійно);

9. У разі реєстрації одного із батьків за межами громади: довідку структурного підрозділу, виконавчого органу про те, що за місцем реєстрації батькові або матері посвідчення не видавалися;

10. У разі реєстрації повторного шлюбу та проживання із дітьми від попереднього шлюбу документи, що підтверджують факт виховання дитини одним із батьків (копія рішення суду із зазначенням місця проживання дитини з одним із батьків після розірвання шлюбу; копія рішення суду про позбавлення батька чи матері батьківських прав, визнання батька чи матері недієздатним (недієздатною), безвісти відсутнім (відсутньою); копія свідоцтва про смерть батька чи матері, копія свідоцтва про народження дитини у разі внесення змін у зв’язку з усиновленням).

      

 У разі пошкодження посвідчення батьків багатодітної сім’ї та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї: документи, що наведено вище, а також зіпсоване посвідчення.

 

У разі втрати виданого раніше посвідчення батьків багатодітної сім’ї та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї: документи, що наведено вище, а також друковане видання (газета) у якому розміщено оголошення про втрату посвідчення.

 

Дітям з багатодітної сім’ї посвідчення видаються з шести років.

У разі досягнення дитиною 14 річного віку в посвідчення вклеюється нова фотокартка.

Строк дії посвідчень визначається окремо для кожної багатодітної сім’ї.

Посвідчення видаються безоплатно.

 

         Для продовження строку дії посвідчення батьків багатодітної сім’ї та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї у зв’язку з навчанням дитини:

1. Заява встановленого зразка від батька або матері;

2. Чинні посвідчення батьків багатодітної сім’ї та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї (якщо потребує продовження);

3. Якщо дитина навчається за денною формою навчання у закладі загальної середньої, професійної (професійно-технічної),фахової передвищої, вищої освіти, довідка про підтвердження зарахування до закладу освіти або про переведення на наступний курс навчання в межах відповідної програми підготовки (інформація підтверджується заявником кожного семестру, до закінчення закладу освіти, але не довше ніж до досягнення особою 23 років). У разі навчання за межами України довідка подається з перекладом на українську мову. Вірність перекладу або справжність підпису перекладача засвідчується нотаріально.

4. Довідка про склад сім’ї, у разі реєстрації членів родини за різними адресами подаються довідки про склад сім’ї за кожною адресою окремо.

 

         Для отримання посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дітей з багатодітної сім’ї необхідно звернутися до  відділу «Центр надання адміністративних послуг» Новобілоуської сільської ради за адресою: с. Новий Білоус, вул.Свиридовського, 54 або за телефоном (0462) 688-642.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано