Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

20 лютого — День пам’яті Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2023 10:31
Кількість переглядів: 102

 

Шановні мешканці Новобілоуської сільської територіальної громади!

Сьогодні, 20 лютого, ми відзначаємо День пам’яті Героїв Небесної Сотні, який встановлено згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні». Саме в цей день в далекому 2014-му загинуло найбільше активістів Євромайдану, а загалом революційні події зими 2013-2014 років забрали життя понад ста активістів. Крім українців жертвами режиму тодішньої влади стали білоруси, вірмени та грузини. Всі вони увійшли до меморіалу борців за українську Незалежність — до Небесної Сотні.

У новітній історії нашої держави Революція гідності стала переломним моментом, який змінив свідомість багатьох українців. І в цей пам’ятний день ми віддаємо шану героям, котрі вийшли на центральні площі своїх міст і пожертвували життям заради європейського майбутнього України. Їх не зупинили ні снайперські кулі, ні гранати, ні людська жорстокість. Герої Небесної Сотні стали рушійною силою, яка сколихнула всю країну, пробудивши в ній ще більший дух патріотизму та бажання змінити своє життя на краще.

Революція гідності змінила не лише країну, а й кожного з нас. Із перших днів повномасштабного вторгнення багато українців добровільно взяли до рук зброю і стали на захист рідної країни. І сьогодні нашим святим обов’язком є вшанування всіх наших героїв, які не зрадили ідеям Революції Гідності. Ми схиляємо голови перед кожним, хто ціною власного життя відстояв європейське майбутнє для своїх нащадків.

Слава Україні!

І вічна слава її Героям!

З повагою — сільський голова Новобілоуської сільської ради Дмитро Федоров, виконавчий комітет і депутатський корпус


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано