Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новобілоуську сільську територіальну громаду відвідав голова Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус

Дата: 18.01.2023 14:33
Кількість переглядів: 142

 

Новобілоуську сільську територіальну громаду Чернігівського району з робочою поїздкою відвідали голова Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус та його заступник Дмитро Синенко. Разом із сільським головою Новобілоуської сільської ради Дмитром Федоровим та старостами Старобілоуського і Хмільницького старостинських округів Миколою Нехаєм і Юрієм Слюньком вони оглянули два однотипні модульні містечка, що у Старому Білоусі та Рівнопіллі, а також побули у Старобілоуському ліцеї. Керівник області наголосив, що головним завданням порядку денного залишається відновлення інфраструктури та облаштування модульних містечок.

 

Два модульних містечка Новобілоуської громади можуть прийняти у себе 176 людей. У кожному з них встановлено по 22 житлових блоки (кімнати). В одному блоці може розміститися 4 людини. Окремо є кухня, ігрова кімната для дітей, чоловічі та жіночі душові й туалети. У кожному житловому блоці — два двоярусних ліжка, дві тумбочки, шафа, стіл, електрообігрівач, постільна білизна. У містечках також є електричні конвектори для опалювання, бойлери для підігріву води, електроплити, витяжки, холодильники, пральні машини та генератори потужністю 35 кВт з автоматичним включенням електроенергії та відповідним запасом паливно-мастильних матеріалів. Нині у Старому Білоусі фактично проживає 3 сім’ї, а загалом ключі отримали 14 родин. У Рівнопіллі фактично живе 4 сім’ї, а ключі отримали 7 родин.    

 

— Це одні з останніх модульних містечок, які були подані на заселення. Зокрема, в Рівнопіллі електроенергія з’явилася лише два тижні тому. Вона з перебоями, бо маємо нестабільну енергосистему та відключення, але тут є генератор потужністю 35 кВт з автоматичним включенням електроенергії та відповідним запасом паливно-мастильних матеріалів. Для безперебійної роботи наявного обладнання та освітлення потужності генератора вистачає на половину містечка. Але якщо воно буде повністю заповненим людьми, потрібні будуть додаткові потужні генератори. Ми обговорили це питання з головою громади для подальшого його вирішення. Крім того, в Рівнопіллі гостро стоїть проблема з забезпеченням мешканців модульного містечка питною водою. У подальшому вирішуватимемо її за допомогою донорів чи місцевої влади. А загалом люди дуже прагнуть мати своє житло. Торік максимальна увага була зосереджена на відновленні пошкодженого житла. Цьогоріч працюватимемо з тими, хто залишився без нічого. Наразі на всіх зустрічах з іноземними делегаціями наголошую на необхідності модульних будинків, які можна встановити на приватних ділянках. Також ведемо мову про відбудову житла «з нуля». Втім, швидко цього не буде. В Україні триває війна. Маємо запастися терпінням, — зазначив В’ячеслав Чаус.

 

Принагідно очільник області оглянув Старобілоуський ліцей. У закладі було вибито 48 вікон, 8 дверей, пошкоджено стелю, стіни, дах і плити перекриття. Наразі навчальний заклад частково відновлено за рахунок благодійників. І є домовленість щодо подальшої роботи над покрівлею. У свою чергу сільська рада допомогла з облаштуванням укриття. А найближчим часом у Новобілоуській сільській територіальній громаді буде встановлено постійний міст, який передала Франція. Конструкція виготовлена виключно під локацію.

За інформацією Новобілоуської сільської територіальної громади   

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано