Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Графіки можливих відключень електроенергії

Дата: 12.01.2023 14:50
Кількість переглядів: 105

 

НА ЧЕРНІГІВЩИНІ ДІЄ ГРАФІК ГАРАНТІЙНОГО ПОСТАЧАННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ
ВІДПОВІДАЄМО НА АКТУАЛЬНІ ЗАПИТАННЯ СПОЖИВАЧІВ

Тепла погода та святкові дні, коли промисловість суттєво знизила темп своєї роботи, посприяли зниженню споживання електроенергії. Це дозволило протягом новорічних свят не застосовувати відключення. Однак свята минули, погода змінилася, навантаження на енергосистему збільшилося, а тому ми знову вимушені повернутися до графіків обмеження електропостачання. Щоб не заплутувати споживачів, протягом останнього місяця графік відключень у нашій області не змінювався актуальним і досі залишається графік «три через шість».

 

Час від часу ми чуємо від споживачів, що компанія цього графіку не дотримується електроенергія відключається або включається зовсім не в той час, який вказано для конкретної групи.

Тому хочемо вкотре звернути вашу увагу: «три через шість» це графік гарантованого постачання електроенергії! Що це означає? Часто, щоб ліквідувати дефіцит електроенергії у мережі, компаніям, які використовують графік погодинних відключень та графік  аварійних відключень, доводиться накладати один графік на інший. У цьому випадку споживачі стають заручниками ситуації, адже визначити, коли ж на роботі чи вдома з’явиться світло, в таких умовах неможливо. На території ж обслуговування АТ«Чернігівобленерго» діє один графік графік так званого гарантованого постачання електроенергії, який дозволяє не відхилятися від запланованих годин відключення навіть у період пікових навантажень на енергосистему. 
Найголовніше, на чому мають сконцентрувати свою увагу наші споживачі,
оскільки це графік саме гарантованого постачання електроенергії, за ним ви можете зорієнтуватися, коли світло за конкретною адресою точно буде це ті три години, які ми позначаємо білим полем. Але! Електропостачання не обов’язково обмежать на всі шість годин, які зазначені у графіку. Це за потреби можуть зробити у будь-яку годину і хвилину з цього шестигодинного часового проміжку. Якщо ж дефіциту електроенергії в мережі немає, відключення може і не бути, або ж воно буде менше за тривалістю, ніж шість годин.

 

Наступне часте запитання від споживачів: чому ми не переходимо на «легший» графік відключень, коли навантаження на мережу знижується?

Та тому що спрогнозувати, коли буде наступна атака рашистів на об’єкти енергетичного комплексу, ми не можемо, а отже і не знаємо, коли навантаження на енергосистему збільшиться. Як показала практика, часто після застосування графіка «чотири через чотири» чи «два через чотири» майже одразу ж доводиться вводити посилені обмеження, бо в якійсь частині України трапляється масштабне пошкодження і витримати попереднє навантаження українська енергосистема вже не може. При частій же зміні графіків споживачі починають плутатись і не розуміють, коли ж у них буде електроенергія, а коли її обмежать.

Із нашим же графіком гарантованого постачання електроенергії набагато простіше підлаштувати свою роботу і побут під сучасні реалії, адже можна чітко вирахувати, коли краще вмикати побутову техніку чи техніку на підприємствах, а коли краще цього не робити.

 

!!! Якщо ж ви досі не розумієте, за яким графіком відключається електроенергія у вашому будинку, нагадуємо, що детальну інформацію стосовно конкретної адреси завжди можна дізнатися за допомогою наших ботів у Viber і Telegram: 
Viber-bot – https://chernihivoblenergo.com.ua/in_viber 

Telegram-бот tg://resolve?domain=ChernigivOEbot (https://t.me/chernigivoblenergo)

 

 

!!! Плюс така ж інформація міститься в особистому кабінеті E-Svitlo – https://cn.e-svitlo.com.ua/, тож споживачі, які ним користуються, завжди можуть дізнатися всі деталі відключень за своєю адресою в ньому.

 

!!! Ну і для тих, хто досі до цих сервісів не доєднався, ми розробили спеціальне вкладення «Інформація про перерви в електропостачанні» на нашому сайті https://chernihivoblenergo.com.ua/blackouts.

Його дуже добре видно на головній сторінці це вкладення підсвічується яскравим червоним кольором. У ньому ви зможете знайти актуальний графік обмеження електропостачання, розподіл на групи обмеження, посилання на наші чат-боти та QR-коди, відсканувавши які, можна швидко приєднатися до цих ботів, а також зможете просто у цьому вкладенні, ввівши свій особовий рахунок на ЕІС-код, дізнатися, які саме обмеження застосовуються за вашою адресою. Усе швидко, зручно і зрозуміло!

 

!!! Всю ж іншу актуальну інформацію щодо обмежень електропостачання, як і завжди, ми повідомлятимемо на нашому сайті https://chernihivoblenergo.com.ua та сторінці АТ«Чернігівобленерго» у фейсбуці.  

 

АТ«Чернігівобленерго»

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано