Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Новобілоуській сільській територіальній громаді встановлено модульні містечка

Дата: 21.12.2022 15:07
Кількість переглядів: 161

 

У Старому Білоусі та Рівнопіллі Новобілоуської сільської територіальної громади встановили модульні містечка для людей, які втратили свої домівки через бойові дії. В першу чергу тимчасове житло надаватиметься жителям цих сіл, але за потреби тут зможуть оселитися також мешканці інших населених пунктів. Блоки модульних будинків безкоштовно надав уряд Польщі. Для їх розташування було обрано села, які найбільше постраждали під час окупації та активних бойових дій.

Одне модульне містечко розраховане на 88 осіб. Таким чином Старий Білоус і Рівнопілля можуть прийняти у себе 176 людей.

У кожному містечку встановлено по 22 житлових блоки (кімнати). В одному блоці може розміститися 4 людини. Окремо є кухня, ігрова кімната для дітей, чоловічі та жіночі душові й туалети. У кожному житловому блоці — два двоярусних ліжка, дві тумбочки, шафа, стіл, електрообігрівач, постільна білизна.

Будиночки утеплені й розраховані на температуру від -20 до +60 градусів. У них є електричні конвектори для опалювання, бойлери для підігріву води, електроплити, витяжки, холодильники, пральні машини — все це надали благодійні організації. Модульні будинки зроблені так, щоб забезпечити мешканцям комфортні умови проживання. Проте всі комунальні послуги у таких поселеннях повністю залежать від електрики: опалення, нагрів води, приготування їжі, прання тощо.

Як згадувалося вище, блоки модульних будинків безкоштовно надав уряд Польщі. Новобілоуська сільська територіальна громада займалася організаційними моментами, роботами з благоустрою, водовідведенням, підключенням електроенергії та води. Все це виконано за бюджет сільської ради, і в подальшому модульні містечка утримуватимуться громадою.

Нині вони перебувають на стадії передачі у власність Новобілоуської сільської ради. Перелік осіб на заселення формує сільська рада за поданням старостинських округів громади. Подібні конструкції розраховані для тимчасового проживання. Тож питання постійного житла для постраждалих і надалі залишатиметься актуальним на рівні держави.  

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано