Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2022 08:03
Кількість переглядів: 97

 

Шановні ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та мешканці Новобілоуської територіальної громади!

 

14 грудня ми відзначаємо День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і згадуємо героїчний подвиг бійців атомного фронту, які мужньо та самовіддано прийняли  для себе непросте доленосне рішення — захистити Україну та світ від руйнівного впливу зруйнованого внаслідок аварії на ЧАЕС енергоблоку. Цей вчинок є прикладом справжнього героїзму та професіоналізму.

36 років минуло від дня катастрофи планетарного масштабу. Катастрофи, яка назавжди змінила долю багатьох українців. Однак ми завжди пам’ятатимемо про гіркий біль Чорнобиля. Трагічні події 26 квітня далекого 1986 року назавжди залишаться в пам’яті нинішніх і майбутніх поколінь.

Ми низько вклоняємося перед самопожертвою ліквідаторів найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття, героями атомного фронту, які першими пішли в бій. Лише завдяки їм вдалося локалізувати аварію та врятувати світ від радіаційного забруднення. Низький уклін усім чорнобильцям за те, що працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха і намагалися якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії. Із сумом у серці згадуємо тих, хто пожертвував заради нашого майбутнього найдорожчим — своїм життям.  

Шановні ліквідатори, Ви зробили вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи. Ваш подвиг закарбовано навіки. Вами пишатимуться нащадки. Щиро бажаємо Вам міцного здоров’я, довгих років життя, шани та поваги, сил та наснаги, миру і добра, родинного затишку й тепла, щоб ваші серця були зігріті любов’ю рідних та близьких людей.

Дорогі друзі, Чорнобиль — біль усього людства. Чорнобиль не має минулого часу. Пам’ятатимемо про це завжди!

З повагою — сільський голова Новобілоуської територіальної громади Дмитро Федоров, виконавчий комітет і депутатський корпус

 Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано