Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

1 грудня — Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Дата: 01.12.2022 11:20
Кількість переглядів: 99

 

1 грудня Україна з усією світовою спільнотою відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом, який був започаткований у 1988 році. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя несе ця глобальна проблема. Цей день дає привід замислитися над важливістю вчасної діагностики хвороби та запобіганням її поширенню. Це нагода привернути увагу суспільства до проблем ВІЛ-інфікованих, порушення їхніх прав і свобод.

Найчастіше ці люди відчувають себе наодинці зі своєю недугою, але насправді СНІД є трагедією для всього суспільства. Ця проблема може торкнутися будь-кого, тому ми маємо навчитися ставитися до людей із ВІЛ толерантно.

Сьогодні в усьому світі проводяться різноманітні заходи, соціальні акції, що спрямовані на інформування про небезпеку хвороби, шляхи її поширення, симптоми та особливості лікування. Традиційно вони відбуваються із символічною Червоною стрічкою, яку вигадав художник Франк Мур. Уперше цей символ був використаний у 1991 році. Тепер кожен, хто надягає Червону стрічку 1 грудня, висловлює свою надію на майбутнє без СНІДу.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано