Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

26 листопада – День вшанування пам’яті жертв Голодомору

Дата: 26.11.2022 08:25
Кількість переглядів: 109

 

Шановні мешканці Новобілоуської територіальної громади!

Щороку в четверту суботу листопада Україна та світ згадують одну з найстрашніших трагедій у людській історії минулого століття — Голодомор. У ці дні глибокої осені ми вшановуємо пам’ять мільйонів українців, які стали жертвами геноциду 1932-1933 років. Голодомор став незагойною раною України, яка назавжди закарбувалася в національній пам’яті нашого народу.

У 1932-1933 роках Голодомор був найбільшим, але не єдиним в нашій історії. Не маємо права забувати і про голодні 1921-1923, 1946-1947 роки. Тривалий час архівні дані про масштаби Голодомору в Україні замовчувалися. Упродовж багатьох років від українців і світової спільноти намагалися приховати правду про цей злочин, його масштаби та причини. І лише за часів Незалежної України було розсекречено архівні матеріали, віднайдено та впорядковано місця масових поховань, перестали мовчати свідки тих страшних років, у містах і селах було встановлено пам’ятники і пам’ятні знаки.     

Коли правда спливла, ми  дізналися про мільйони справжніх великомучеників нашої історії — синів і дочок України, яких забрало голодне лихоліття в огорнутих слізьми і стражданнями двадцятих, тридцятих, сорокових роках. Ніхто не забутий...

Із кожним роком стає дедалі менше очевидців тієї трагедії. Тож маємо дбайливо берегти пам’ять про Голодомор і передавати її нашим нащадкам. Саме історична пам’ять єднає, гуртує народ і робить його сильнішим та мудрішим.

Сьогодні, о 16:00, давайте всі разом долучимося до Всеукраїнської акції «Запали свічку», низько вклонимося і вшануємо пам’ять українців, убитих Голодомором. Ми пам’ятаємо. Ми сильні.

З повагою  — сільський голова Новобілоуської сільської ради, виконавчий комітет і депутатський корпус

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано