Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Торгівля людьми — сучасна форма рабства

Дата: 02.12.2022 10:09
Кількість переглядів: 114

 

В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» пропонуємо для ознайомлення інформацію щодо проблеми торгівлі людьми

Торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини, зокрема таких як право на життя, повагу до гідності, на свободу та особисту недоторканність. За оцінками Міжнародного центру із запобігання злочинності ООН, щорічний грошовий обсяг за даний транснаціональний злочин становить 30 мільярдів доларів на рік, що робить його другим за величиною після торгівлі наркотиками.

У Кримінальному кодексі України покарання за торгівлю людьми передбачено статтею 149, яка визначає ці злочинні дії як вербування, переміщення, переховування, передачу або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням обману, шантажу чи уразливого стану особи.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України українці стали більш вразливими до потрапляння в ситуацію торгівлі людьми. Російська агресія змусила мільйони громадян України покинути домівки та переїхати в інші регіони України або за кордон, що підвищило ризики стати жертвами цього злочину. Торговці людьми користуються вразливим станом тих, хто змушений покинути країну. Багато жертв торгівлі людьми не знають, де шукати допомоги, особливо в незнайомих країнах. Тому життєво важливо поліпшувати механізми підвищення обізнаності громадян, проводити інформаційні заходи та надавати допомогу тим, хто її потребує.

Під час активних бойових дій на окупованій території області представники держави-агресора скоювали злочини стосовно мирного населення, зокрема мова йде про незаконне утримання, катування, тримання в полоні, використання у збройному конфлікті, сексуальна експлуатація та примусова праця. Національна соціальна сервісна служба України вбачає за необхідне забезпечити інформування постраждалих осіб про порядок встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, та забезпечення їх права на соціальний захист.

Новобілоуська територіальна громада періодично проводить інформаційні заходи, спрямовані на підвищення рівня обізнаності населення з проблематики торгівлі людьми, покращення ідентифікації осіб, які постраждали від торгівлі людьми, та надання їм відповідної соціальної допомоги.

Начальник відділу культури, сім’ї, молоді, спорту та туризму Новобілоуської сільської ради Олександр ЧАУС

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано