Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Новобілоуській територіальній громаді навчали правилам мінної безпеки та основам тактичної медицини

Дата: 03.11.2022 08:26
Кількість переглядів: 118

 

Громадська організація «Центр Доброчин» спільно з військовослужбовцями Збройних сил України провели лекцію з мінної безпеки та навчально-практичні заняття з тактичної медицини для мешканців Новобілоуської територіальної громади. У тренінгу взяли участь працівники Новобілоуської сільської ради, старости семи старостинських округів і діти громади.

Під час занять учасники зустрічі дізналися про різні види мін і при їх виявленні навчилися діяти за наступним алгоритмом: якщо бачиш невідомий предмет — не підходь, не чіпай, обережно відійди назад по тій же дорозі, повідом про знахідку когось із дорослих або зателефонуй за номером 101 чи 102.

Разом із тим слухачі ознайомилися з протоколом MARCH і навчилися діяти за наступним алгоритмом: усунення критичних кровотеч, перевірка дихальних шляхів, огляд на пневмоторакс, тампонування ран і контроль за пораненим. Зокрема, присутні відпрацювали дії при кровотечах, навчилися накладати турнікет і надавати допомогу при важких травмах грудної клітини. 

Отримані знання вкрай важливі в умовах воєнного стану. Адже вчасно надана перша долікарська допомога може врятувати пораненій людині життя. Але при цьому слід пам’ятати про власну безпеку. І перш ніж надавати допомогу, треба впевнитися, що вашому життю ніщо не загрожує.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано