Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Що треба знати вагітним жінкам, які зареєстровані в службі зайнятості як безробітні?

Дата: 25.10.2022 09:57
Кількість переглядів: 110

 

Особа, яка отримує послуги в службі зайнятості як безробітна, повинна своєчасно повідомляти свого кар’єрного радника про зміну обставин, які впливають на можливості її працевлаштування, умови виплати матеріального забезпечення та отримання соціальних послуг.

Виплата допомоги по безробіттю припиняється в разі призначення особі допомоги по вагітності та пологах із дня, який обумовлений у медичній довідці.

Зареєстровані безробітні жінки, котрі мають право на призначення допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами на підставі довідки встановленого зразка, не пізніше дня, що настає після закінчення строку, зазначеного у довідці, повідомляють центр зайнятості про бажання здійснювати догляд за дитиною до досягнення нею трирічного віку або продовжити пошук роботи за сприянням державної служби зайнятості. Якщо протягом 14 робочих днів із дня закінчення строку дії медичної довідки по вагітності та пологах безробітна особа не відвідала центр зайнятості без поважної причина — реєстрація в службі зайнятості припиняється.

Якщо жінка подала письмову заяву про бажання здійснювати догляд за дитиною, картка закривається. Після досягнення дитиною трьох років для поновлення статусу безробітного особа може подати заяву до центру зайнятості про перереєстрацію як безробітної. Якщо жінка, зареєстрована як безробітна, виявила бажання продовжити пошук роботи, державна служба зайнятості надає їй соціальні послуги та матеріальне забезпечення на випадок безробіття відповідно до законодавства України.

 

У разі виникнення додаткових запитань звертайтеся на «гарячу лінію» Чернігівської обласної служби зайнятості за тел. (0462)67-51-39 або на наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано