Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З 1 жовтня змінився механізм надання житлових субсидій та пільг

Дата: 10.10.2022 13:12
Кількість переглядів: 88

 

В Україні стартував перший етап передачі функцій від органів соціального захисту до органів Пенсійного фонду України.

Для отримувачів житлових субсидій та пільг наразі нічого не змінюється. Ця передача функцій жодним чином не вплине на своєчасність соціальних виплат. На цьому наголосила очільниця Департаменту соціального захисту населення ОВА Валентина Лугова в ефірі «Українського радіо. Чернігівська хвиля».

Кошти для виплати пільг і субсидій — 53 мільйони 261 тисяч гривень, які надійшли до Пенсійного фонду області — вже перераховано на особові рахунки громадян.

У жовтні та листопаді призначення субсидій та розгляд заяв проводитимуть органи соціального захисту населення в області. А з 1 грудня — органи Пенсійного фонду України.

«Громадянам, які вже отримують житлову субсидію, не потрібно звертатися до органів соціального захисту населення чи органів Пенсійного фонду України, — зазначила Валентина Лугова. — Вони і надалі отримуватимуть призначену їм житлову субсидію обраним способом: на банківський рахунок або через поштове відділення».

Крім того, у жовтні для них автоматично розрахують розмір житлової субсидії на опалювальний сезон. Додатково звертатися для цього — не потрібно.

Громадяни, які не можуть самотужки сплачувати житлово-комунальні послуги, і ще не встигли звернутися за призначенням житлової субсидії, можуть це зробити будь-коли, в тому числі протягом опалювального сезону.

Якщо людина звернеться за призначенням житлової субсидії протягом двох місяців із початку опалювального сезону — її призначать від самого його початку.

Для оформлення субсидії слід подати заяву та декларацію за встановленими формами одним із таких способів:

поштою до органу соціального захисту населення за місцем проживання — до 30 листопада 2022 року;

особистим візитом до уповноважених осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади або посадових осіб центру надання адміністративних послуг;

в електронній формі через Портал Дія — у незалежності від місяця звернення;

поштою або особисто до сервісного центру Пенсійного фонду України;

електронній формі через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України та мобільний додаток Пенсійного фонду України — з 1 грудня 2022 року.

Механізм надання житлових субсидій та пільг змінено відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2022 року № 1041 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України».

За повідомленням Департаменту соціального захисту населення

Чернігівської обласної військової адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано