Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Чернігівщині одинадцятирічний хлопчик отруївся алкоголем

Дата: 28.09.2022 09:41
Кількість переглядів: 302

 

Останнім часом збільшилася кількість отруєнь молодих людей алкогольними напоями. Прикрий випадок трапився нещодавно й у нашому краї. Так, 20.09.2022 до чергової частини відділення поліції №1 Прилуцького районного відділу поліції ГУНП у Чернігівській області надійшло повідомлення про те, що до приймального відділення Талалаївської центральної лікарні з діагнозом «алкогольне отруєння тяжкого ступеня» автомобілем швидкої медичної допомоги доставлено одинадцятирічного мешканця смт Талалаївка.

Завдяки зусиллям медиків загроза здоров’ю дитини подолана.

Як з’ясувалося під час перевірки, проведеної працівниками поліції, того дня хлопчик разом із однолітками святкував день народження товариша. Тоді як сам іменинник відзначив подію лише солодкими напоями, наш «герой» разом із більш «досвідченим» дванадцятирічним товаришем вирішили відсвяткувати по-дорослому, зробивши «коктейль» із міцного алкоголю, пива та слабоалкогольного напою, при чому два останні інгредієнти були придбані в місцевому продовольчому магазині. Таке святкування врешті й довело дитину до реанімаційного відділення лікарні.

Шановні батьки! Знайте коло знайомих і друзів своїх дітей, володійте інформацією щодо місця їх перебування, особливо у вечірній час.

Шановні підприємці та продавці! Неухильно дотримуйтеся чинного законодавства, не здійснюйте продаж алкогольних та тютюнових виробів дітям. Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» передбачено заборону щодо продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років.

У нашому випадку на батьків неповнолітніх, які вживали спиртні напої, інспектором ювенальної превенції Прилуцького районного відділу поліції ГУНП в Чернігівській області складено адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 184 КУпАП. Адміністративний протокол за ч. 2 ст. 156 КУпАП складено і на продавця магазину, який реалізував неповнолітнім спиртні напої.
Для запобігання аналогічним ситуаціям у подальшому працівниками поліції заплановано проведення рейдів місцями реалізації спиртних напоїв і закладами відпочинку.

Джерело: Прилуцька окружна прокуратура


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано