Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

22 вересня — День партизанської слави України

Дата: 22.09.2022 11:05
Кількість переглядів: 161

 

Сьогодні в Україні вшановують пам’ять ветеранів та партизанів, які в часи Другої світової війни боролися в тилу з фашистськими загарбниками і своїми діями завдавали їм відчутних втрат. Це свято встановлене 2001 року указом президента України Леоніда Кучми «з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Другої світової війни 1941-1945 років, увічнення їх пам’яті».

Чернігівщина не випадково зветься краєм партизанської слави. Ми пам’ятаємо про подвиги наших чернігівських партизанів часів Другої світової війни, які наближали велику перемогу. А після широкомасштабного вторгнення рф в Україну ми побачили, що наш партизанський дух нікуди не зник. Партизанський рух у Чернігівській області був, є і буде.

Ще на початку воєнних дій наші партизани згуртувалися та разом зі Збройними Силами України самовіддано стояли на захисті рідної землі. Вони неодноразово влаштовували «гарячий прийом» російській бронетехніці та попри оточення Чернігова й окупацію російськими військами прилеглих до міста сіл звільняли з-під окупації жінок і дітей.        

Ми низько вклоняємося нашим дорогим ветеранам Другої світової війни та висловлюємо щиру подяку за подвиг сучасним відважним героям, які продовжують допомагати Збройним силам України відстоювати цілісність і незалежність нашої країни. Зичимо всім міцного здоров’я, перемоги, злагоди та благополуччя.  

Пам’ятаємо  і перемагаємо!

З глибокою повагою  — 

сільський голова Новобілоуської територіальної громади  Дмитро Федоров, виконавчий комітет та депутатський корпус

Фото без опису 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано