Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шановні громадяни! НЕ ІГНОРУЙТЕ сигнали тривоги!

Дата: 01.08.2022 11:50
Кількість переглядів: 145

 

Останніми днями ми спостерігаємо збільшення кількості повідомлень про повітряну тривогу. Нагадуємо, що це не навчання, а необхідність спуститися в укриття.

 

Повітряна тривога це загроза удару з повітря. Українська протиповітряна оборона щораз фіксує запуск ракет, однак траєкторію їх визначити непросто.

Тож закликаємо усіх НЕ ігнорувати сигнали повітряної тривоги,  спускатися в укриття та слідкувати за повідомленнями обласних телеканалів та радіомовлення. З моменту подачі сигналу «ПОВІТРЯНА ТРИВОГА» для вжиття заходів захисту може бути всього лише кілька хвилин. Ці хвилини надзвичайно дорогоцінні і їх треба використовувати з максимальною ефективністю.

 

Почувши сигнал «ПОВІТРЯНА ТРИВОГА», необхідно:

 

а) перебуваючи вдома:

- ввімкнути приймач радіотрансляційної мережі, телевізор, радіоприймач і уважно прослухати інформацію, яка поступила;

- при можливості попередити сусідів і одиноких людей, що мешкають поруч;

- закрити вікна, вимкнути всі електричні прибори та нагрівальні прилади, перекрити квартирний газовий вентиль, загасити печі, вимкнути світло;

- швидко одягнутися та одягти дітей, перевірити наявність пришитих з внутрішньої сторони одягу у дітей дошкільного віку нашивок, на яких зазначено: прізвище, ім’я, по-батькові, адреса, вік, номер домашнього телефону;

- взяти індивідуальні засоби захисту, завчасно підготовлений запас продуктів і води, особисті документи, кишеньковий ліхтар та найкоротшим шляхом прямувати до найближчої захисної споруди.

У разі відсутності в радіусі 500 м від будинку захисної споруди використовуйте для укриття підвальне приміщення під будинком, погріб.

 

У жодному разі не можна після сигналу «ПОВІТРЯНА ТРИВОГА» залишатися в будинках, особливо на верхніх поверхах, адже внаслідок вибуху вони будуть руйнуватися від впливу ударної хвилі;

- уважно слідкувати за розпорядженнями та сигналами оповіщення.

 

УВАГА! 

До ускладнення обстановки необхідно з’ясувати в консультаційному пункті житлово-експлуатаційного органу (КП, ЖЕК, БУ, ОСББ тощо) або органу місцевого самоврядування (селищної, сільської ради):

- прогнозовані надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру і порядок дій населення про їх виникнення;

- маршрути евакуації (якщо вона передбачається) у безпечний район;

- місце розташування найближчої захисної споруди, в якій можна укритися.

 

У разі загрози життю та здоров'ю необхідно потурбуватися про наявність:

- найпростіших засобів індивідуального захисту (респіратор, ватно-марлева пов’язка, протипилова тканинна маска тощо);

- найпростіших засобів медичної допомоги (бинт, йод, джгут, перекис водню, нашатирний спирт, знеболювальні засоби тощо).

 

У хвилини небезпеки кожному громадянину необхідно мобілізувати себе, проявити мужність, самовладання та діяти максимально швидко.

б) перебуваючи на роботі:

- виконати заходи, передбачені на цей випадок Планом дій та Інструкцією, діяти за вказівками керівництва суб’єкта господарювання;

- швидко, без паніки зайняти місце у захисній споруді (сховищі, підвальному приміщенні) та виконувати вимоги старшого (коменданта).

в) перебуваючи у громадському місці:

- вислухати вказівки адміністрації громадського місця та діяти у відповідності з ними (йти в зазначені сховища або укриття).

 

Пам’ятаймо, що кожна повітряна тривога, яка не закінчується бомбардуванням — це відмінна робота українських Збройних Сил.

 Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано