Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

28 липня — День Української Державності

Дата: 28.07.2022 08:09
Кількість переглядів: 140

 

Сьогодні, 28 липня, в День Хрещення Київської Русі-України, ми вперше відзначаємо визначне державне свято — День Української Державності. 

Українська державність означає тисячолітню історію багатомільйонного народу, десятків поколінь зі своєю рідною мовою, звичаями, традиціями, культурою, власним військом, церквою та героями.

 

Давня Русь, Галицько-Волинське князівство, Українська козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава гетьмана Павла Скоропадського, Карпатська Україна, сучасна незалежна Україна... Все це наша державотворча традиція. Великі київські князі, славетні гетьмани… Все це наша державність. І будь-які спроби москви вкрасти у нас якийсь історичний період чи історичну постать є жалюгідними.

 

День Української Державності не випадково встановлено на день вшанування видатного державотворця Київського князя Володимира Великого в День Хрещення Київської Русі-України. Він був передусім князем Київським, який розглядав деякі свої північно-східні володіння, сучасну московію, як відсталі напівдикі провінції, які треба охрестити і в міру сил цивілізувати. І попри будь-які спроби ворога привласнити нашу історію, окупувати українські землі, поневолити наш народ українці були, є і будуть!   

 

Нині наші воїни мужньо боронять Україну на фронті, а мільйони українців створили міцний народний тил. Невпинно та ефективно працює дипломатичний фронт. Ми громадяни вільної країни, яких ніхто ніколи не здолає. Об’єднані в захисті рідної землі та своєї державності, ми обов’язково переможемо в цій війні та побудуємо сучасну величну європейську країну.     

Фото без опису  

 

 Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано