Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Новобілоуському ЗЗСО І-ІІІ ступенів відсвяткували випускний

Дата: 01.07.2022 14:44
Кількість переглядів: 312

Фото без опису

Для більшості школярів Новобілоуської територіальної громади 2021-2022 навчальний рік завершився в онлайн форматі. Однак учням 11 класу Новобілоуського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів пощастило зібратися і відсвяткувати свій випускний на шкільному подвір’ї. Останній дзвоник, шкільний вальс, теплі привітання, слова подяки зі сльозами на очах та міцні обійми з рідними вчителями — було все, про що вони так мріяли, переховуючись в укриттях від ворожих обстрілів. Директор школи Вікторія Ракута урочисто вручила випускникам атестати і три срібні медалі. Привітали одинадцятикласників також сільський голова Новобілоуської сільської ради Дмитро Федоров і начальник відділу освіти Новобілоуської сільської ради Сергій Павліон.

Фото без опису

Загалом цьогоріч у Новобілоуській територіальній громаді налічується 174 випускники. 123 учні 9 класу отримали свідоцтво про здобуття базової середньої освіти, троє з яких (Юлія Таргонська, Вікторія Потапенко, Іван Петренко) мають свідоцтво з відзнакою.   

51 випускник 11 класу отримав свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти, і четверо з них (Нікіта Андрійченко, Микола Ганюк, Дарина Шильникова, Ольга Кузьменко) здобули срібні медалі. 

Фото без опису

За словами директора школи Вікторії Ракути, діти і вчителі дуже сумують за традиційними шкільними святами. А цьогорічним випускникам взагалі довелося непросто. Вони дорослішали в умовах пандемії та війни, а навчальний рік закінчували у порожній школі з вибитими вікнами. Цього року в Новобілоуській школі одинадцять випускників 11 класу, і троє з них закінчили навчання зі срібними медалями. На жаль, через війну не всі змогли завітати на свій випускний. Троє дітей виїхало за кордон, ще одна дитина перебуває за межами Чернігівської області. Але ці діти вийшли на зв’язок, записали свої відеозвернення і від цього було відчуття, що вони теж присутні на святі.       

Фото без опису

«Дорогі наші випускники, сьогодні останній день, коли ви з нами в якості школярів. Після отримання атестатів ви підете з нашої шкільної домівки і будете будувати власну життєву траєкторію. За ці одинадцять років у вашому житті було багато чого цікавого та нового. Однокласники, серед яких обов’язково будуть ті, хто залишиться другом на все життя. Вчителі, настанови яких ви не один раз згадуватимете у своєму житті. Знання, які ви здобували офлайн, через Viber, District... У вас було безліч різних форм здобуття цих знань. Ви все це пам’ятатимете, і ці спогади залишаться з вами на все життя. Дорогі випускники, я бажаю вам нового щасливого життя з вірними друзями та цікавими подіями, міцного здоров’я, мирного неба над головою і здійснення задумів. Слава Україні!» — говорить директор школи Вікторія Ракута.

Фото без опису

З вітальним словом до випускників звернувся сільський голова Новобілоуської сільської ради Дмитро Федоров.

«Дорогі випускники, шановні батьки, вчителі та гості, за останній час ми з вами зовсім відвикли від свят. Забули, що таке святковий настрій. Але наші діти заслужили на них. І сьогодні у них особливий урочистий день, який буває лише раз у житті. Дорогі випускники, хочу побажати, щоб ви твердо і впевнено прямували своїм життєвим шляхом. Ніколи не забували про школу і з вдячністю згадували вчителів, які всі ці роки були для вас мудрими наставниками, добрими порадниками і справжніми друзями. Вас переслідувало багато випробувань: пандемія COVID-19, карантин, військовий стан, війна на території громади. Тож хочу побажати, щоб ця війна була останнім із них, щоб пережиті вами півтора місяця активних бойових дій більше ніколи не повторилися. Нехай після цих трагічних подій у вас почнеться мирне й щасливе життя. Хай кожен із вас вступить в омріяний навчальний заклад і досягне неймовірних успіхів, якими пишатимуться школа та громада, які стануть винагородою вашим педагогам за нелегку працю і терпіння. Зичу всім нам мирного неба, перемоги, щастя, здоров’я і можливості зібратися на шкільному подвір’ї на свято Першого дзвоника. Нехай усе буде добре. Хай усе буде Україна!» —  побажав Дмитро Федоров і вручив випускникам святкові подарунки.  

Фото без опису

З напутнім словом до випускників звернувся начальник відділу освіти Новобілоуської сільської ради Сергій Павліон: «Шановні випускники, батьки і вчителі, ця школа і цей випускний для мене, як і для вас, є дуже важливими і по-особливому рідними. Адже 21 рік тому я так само стояв на цьому шкільному подвір’ї, читав вірші і говорив слова подяки вчителям. Усе це було, наче вчора. Я щиро дякую нашим батькам за те, що вони витримали випробування 2021-2022 навчального року і вберегли своїх дітей. Велика подяка  моїм учителям і всьому педагогічному колективу школи. Нам довелося багато чого пережити, але ми все витримали й закінчили цей навчальний рік. І це наша з вами маленька перемога. А нашим випускникам хочеться сказати, що ми пишаємося тим, що ви навчалися в цій школі. За ці роки ви стали нам рідними. Зичу вам мирної долі, довговічного щастя та успіхів на життєвому шляху».

Фото без опису

Фото без опису

«Шановні батьки, вчителі, гості, сьогодні на нашому шкільному подвір’ї відбулося свято, на яке ми навіть не сподівалися. Коли під час обстрілів ми з дітьми сиділи в укритті, то могли лише мріяти про такий випускний... Дорогі випускники, я з вами лише сім років, але за цей час дуже прикипіла до вас душею. Ви стали мені рідними. І я дуже щаслива, що всі ці роки була разом із вами. Одинадцять років навчання минули для вас дуже швидко. Так швидко, що сьогодні здаються однією миттю. Любі мої діти, бажаю вам щасливої мирної дороги під теплим сонцем і мирним небом, щоб на цій дорозі зустрілися вам хороші люди, щирі друзі, які ніколи вас не зрадять, і вірне кохання. Низький уклін нашим батькам за те, що підтримували своїх діток і допомагали школі», — долучилася до привітань класний керівник випускників Світлана Лещенко.

Фото без опису

Випускники Новобілоуської школи подякували всім за теплі привітання і зізналися, що в цей святковий день вони понад усе мріють про перемогу та мир в Україні, щоб наступні покоління школярів оминули подібні випробування, і вони мали можливість повернутися за шкільні парти.

За інформацією Новобілоуської сільської ради 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

   

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано