Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулося засідання виконавчого комітету Новобілоуської сільської ради

Дата: 29.06.2022 12:07
Кількість переглядів: 203

 

У вівторок, 28 червня, в умовах воєнного стану відбулося засідання виконавчого комітету Новобілоуської сільської ради за участю сільського голови Дмитра Федорова, його заступника з питань діяльності виконавчих органів Юрія Ткаченка, секретаря сiльської ради Світлани Стопичевої, доповідачів із питань порядку денного та працівників виконавчого апарату сільської ради.

Фото без опису

Урочисте засідання з нагоди святкування 26-ї річниці від дня прийняття основного державного закону — Конституції України, розпочалося з гімну України та вступного слова директора Новобілоуського будинку культури Наталії Цвік. У своїй промові Наталія Георгіївна згадала етапи творення та прийняття Конституції України, затвердження державної символіки, надання Криму внутрішньої автономії у складі України та ключові положення основного державного документа.

«О 9 годині 18 хвилин 28 червня 1996-го країна отримала першу Конституцію незалежної України. У ній було закріплено правові основи держави, її суверенітет і територіальну цілісність, основні права і свободи українських громадян. Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість, безпека визнаються найвищою соціальною цінністю. Одним із ключових положень стала 5-а стаття Конституції, згідно з якою «носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ». Однак конституційний процес не завершився прийняттям Конституції 28 червня 1996 року. Він триває весь час, допоки існує держава і розвивається суспільство. Ця святкова дата є достатньо символічною й у наші надскладні часи, бо нам є що захищати, нам є що берегти. І, як ніколи раніше, День Конституції України — це нагадування про те, що сила нашої держави — в єдності та незалежності», — зазначила Наталія Цвік.  

Фото без опису

Опісля присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих борців за свободу, воїнів незалежної держави, які віддали своє життя за цілісність і суверенітет України, а також мирних жителів, котрі загинули під час воєнних дій в окупованих містах і селах України.

Фото без опису

Звертаючись до присутніх, сільський голова Дмитро Федоров привітав усіх із Днем Конституції України і наголосив на тому, що Україна — це незалежна, суверенна, демократична, правова держава, і головний обов’язок кожного з нас — боротися за права, гарантовані Конституцією.    

Цьогоріч в умовах страшної війни День Конституції має особливе значення. В основному державному документі нашої країни прописано все, за що борються сьогодні Збройні Сили України. Ми відстоюємо право жити у незалежній і суверенній державі, говорити рідною українською мовою, розвивати власну культуру. Ми боремося за право йти вперед і розвиватися власним шляхом. І як би складно нам не було, ми обов’язково вистоїмо й переможемо, — зазначив сільський голова.

Фото без опису

Під час засідання було розглянуто понад двадцять питань. Зокрема, мова йшла про створення комісії щодо обстеження наявних будівель (споруд, приміщень), із метою встановлення можливості їх використання для укриття населення подвійного призначення для населення та найпростіших укриттів; про затвердження актів обстеження та видачу ордера на видалення зелених насаджень населених пунктів громади; про присвоєння адреси об’єкту нерухомого майна; про звіт про виконання бюджету Новобілоуської територіальної громади за перший квартал 2022 року; про затвердження Програми пільгового медичного обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, Новобілоуської територіальної громади на 2022 рік; про затвердження програми підготовки територіальної оборони та підготовки населення Новобілоуської територіальної громади до участі в русі національного спротиву на 2022-2023 роки; про внесення змін до Програми розвитку комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Новобілоуської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області; про несення змін до Програми по проведенню робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах Новобілоуської сільської ради; про внесення змін до Програми Розвитку місцевого самоврядування Новобілоуської сільської ради; про влаштування дитини у родину патронатного вихователя; про розгляд звернення КНП «Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня» та інші питання щодо забезпечення  життєдіяльності Новобілоуської територіальної громади.

28 червня свій день народження відзначила староста Кувечицького старостинського округу Тетяна Купрієнко. Новобілоуський сільський голова Дмитро Федоров привітав пані Тетяну з подвійним святом, побажавши міцного здоров’я, миру, прихильності долі, тепла людської подяки та здійснення всіх задумів.        

За інформацією Новобілоуської територіальної громади

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано