Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Профнавчання на замовлення роботодавця. Кому і для кого?

Дата: 21.02.2022 10:01
Кількість переглядів: 182

 

Бажаєте працювати, але не маєте освіти? Не можете знайти роботу за фахом? Навчальні заклади вашого регіону не готують спеціалістів за омріяною професією? Посприяти у вирішенні даних питань може служба зайнятості, яка допомагає дорослому населенню змінити професію або оволодіти новою шляхом професійного навчання безробітних, що організовується на замовлення роботодавця, або для самозайнятості та відкриття власної справи.

 

Професійне навчання безробітних за направленням центру зайнятості проводиться з урахуванням вимог ринку праці та перспектив розвитку регіону. І відбувається на базі професійно-технічних навчальних закладів, у тому числі в навчальних закладах Державної служби зайнятості України, на підприємствах, в установах та організаціях, а також безпосередньо в роботодавця за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

 

Гнучка система професійного навчання безробітних дозволяє оперативно реагувати на потребу роботодавця в кадрах. Окрім денної форми освіти на базі навчального закладу впроваджено навчання за дуальною формою, індивідуальними програмами з використання модульних технологій, стажування на робочому місці, а також за дистанційною формою. Якщо омріяну професію не має можливості отримати у власному регіоні, безробітні за направленням можуть навчатися в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості в Дніпропетровській, Сумській, Івано-Франківській, Львівській, Одеській, Рівненській та Харківській областях. У випадку, коли навчання організоване не за місцем проживання, служба зайнятості забезпечує проживання в гуртожитку за місцем навчання.

 

Професійне навчання зареєстрованих безробітних визначено ст. 35 Закону України «Про зайнятість населення» та здійснюється з метою оволодіння спеціальними знаннями, вміннями та навичками за професіями, що користуються попитом на ринку праці.

 

Відбувається професійне навчання за такими видами:
- підготовка — надається безробітним громадянам, які не мають професії;
- перепідготовка — отримання нової професії безробітними громадянами, яким не може бути запропонована робота за фахом;
- підвищення кваліфікації — спрямовується на розширення та поглиблення раніше здобутих знань, умінь та навичок фахівців до рівня, що відповідає сучасним вимогам;
- стажування — підвищення кваліфікації безробітного з метою набуття практичних умінь і навичок для виконання професійних обов’язків на посаді, на яку претендує безробітний у роботодавця.

 Протягом 2021 року фахівцями Чернігівської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості направлено на підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації 102 безробітні особи.

 

За інформацією Чернігівської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано