Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Їм дали зелений коридор із градів та гаубиць...

Дата: 21.02.2022 10:13
Кількість переглядів: 190

 

І не одна вже на колінах мати

Стоїть перед іконою святою,

Щоб Бог порятував її солдата,

Який за Україну став до бою…

 

Бої за Дебальцеве одна з ключових подій в протистоянні на сході України. В них брали  участь тисячі бійців, було задіяно сотні одиниць техніки та артилерії по обидва боки. Гостра фаза протистояння тривала з 25 січня по 18 лютого 2015 року.

18 лютого 2022 року виповнюється сім років зимовій кампанії 2014 – 2015 років на Дебальцівському плацдармі та відходу військ із району міста Дебальцеве. Кожен із нас бачив ці події зі свого боку. Наше завдання нині, шануючи пам’ять про тих, хто не повернувся, цінуючи подвиг кожного, хто встояв, — зберегти правдиву історію тих героїчних і водночас сумних подій.

У запеклих боях за Дебальцеве ворогам протистояли мужні, відважні, з надзвичайною силою духу українці. Серед них — і наші земляки — Богдан Бондарчук, Олексій Макаренко та Микола Якименко. Тими зимовими днями вся увага українців була прикута до фронтових новин. Затамувавши подих, ми молилися й сподівалися, що наші захисники врятуються. Ми й дотепер не знаємо всієї правди про ті смертоносні дні, проте пам’ять учасників тих подій довічно зберігатиме спогади.

Вшановуючи пам’ять учасників бойових дій при Дебальцеві, у Хмільницькій бібліотеці оформлено інформаційно-ілюстровану виставку «Дебальцеве…». Її презентація відбулася в онлайн-режимі.

 

Ганна Якименко



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано