Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У День пам’яті героїв Крут

Дата: 31.01.2022 11:02
Кількість переглядів: 213

 

Крути наші українські

Славлять Україну!

Там боролись сини наші,

Бились до загину!

29 січня День пам’яті героїв Крут

Бій під Крутами один із важливих сюжетів сучасної української історичної пам’яті, який вже давно перестав сприйматися як рядова історична подія.

Минають роки, але в пам’яті поколінь назавжди залишиться подвиг українських юнаків під Крутами, які своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України. Цей бій навічно залишиться в історії як символ національної честі.

З нагоди вшанування пам’яті молодих студентів працівники культури та бібліотеки села Хмільниця провели онлайн хвилину пам’яті «Їх перший бій — останній  бій».

Захід було проведено з метою розкриття причини трагедії під Крутами, виховання інтересу і поваги до історичного минулого своєї країни та борців за її незалежність. До хвилини пам’яті долучилася також молодь села. Вірші, присвячені подвигу юних патріотів, декламували Ілона Басанець, Вікторія Гончар, Олена Євсєєва, Альона Слюнько.  Вони запалили свічку пам’яті та вшанували молодих героїв хвилиною мовчання. Для користувачів бібліотеки була підготовлена книжково-ілюстраційна виставка «Крути: бій за майбутнє».

Як Хмільницький будинок культури та Хмільницька бібліотека вшанували Героїв Крут можна переглянути за посиланням https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=1371523766616042&id=100012752954029&sfnsn=mo

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано