Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Ми Українці — велика родина»

Дата: 24.01.2022 12:20
Кількість переглядів: 205

 

Соборність це символ,

Символ боротьби за волю,

Порозуміння між людьми

І часточка надії та віри в майбутнє.

Фото без опису

22 січня 1919 року ввійшло до національного календаря як велике державне свято — День Соборності України. Щороку в цей день український народ із вдячністю згадує тих героїв, які словом і багнетом намагалися відродити незалежну соборну українську державу. Саме 22 січня 103 роки тому було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської  Народної  Республіки.

Фото без опису

Патріотичне виховання є одним із пріоритетних напрямків роботи  Хмільницької бібліотеки та Хмільницького будинку культури.  Тож напередодні Дня Соборності України для молоді було проведено інформаційну годину «Ми Українці — велика родина».  Учасники заходу не лише прослухали історію виникнення свята — Дня Соборності України, а й ознайомилися з історичними фактами про Україну, пригадали видатних українців, дізналися про всеукраїнську акцію «живий ланцюг» між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом, яка відбулася 20 січня 1990 року, як символ духовної єдності людей східних і західних земель України. Для відвідувачів була озвучена книжково-ілюстрована виставка «Соборна Україна — одна на всіх, як оберіг».

Фото без опису

Школярі НВК відповідали на запитання літературно-історичної вікторини, продемонструвавши свої знання з історії рідної держави, а учні першого класу розгадували кросворди про символи України, робили макет карти України та брали участь в акції «Малюємо Україну».

Фото без опису

Вихованці дитячого садочка розмальовували, вирізали малюнки та створювали колаж «Україна». Усіх учасників заходу об’єднала українська пісня, яка прозвучала у виконанні хорового колективу «Любисток» Хмільницького будинку культури. Присутні вшанували хвилиною мовчання всіх борців за незалежність та соборність України в різні часи її історії.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано