Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Безробітні можуть стати патронатними вихователями

Дата: 24.12.2021 10:36
Кількість переглядів: 239

 

Про таку альтернативу безробіттю інформують шукачів роботи в службі зайнятості.

Патронат над дитиною — це тимчасовий догляд, виховання та соціально-психологічна реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Щоб стати патронатним вихователем треба спочатку пройти первинний відбір на відповідність визначеним критеріям, а потім — спеціальний курс навчання. Серед вимог до патронатного вихователя такі: мати добровільного помічника, згоду усіх членів своєї родини, які проживають у помешканні, досвід виховання дитини, відповідні умови для перебування дитини, бути працевлаштованим лише як патронатний вихователь і не мати іншого підробітку тощо.

Патронатний вихователь — це робота! І за свою роботу людина отримує грошове забезпечення в розмірі п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць (наразі це 12405 грн). Ще надається соціальна допомога в розмірі двох прожиткових мінімумів відповідно до віку дитини. Виплачується вона на кожну дитину, влаштовану до сім’ї патронатного вихователя. Ці гроші використовуються в повному обсязі для забезпечення повноцінного харчування, виховання, навчання та розвитку дитини відповідно до її потреб.

У службі зайнятості зауважують: робота патронатного вихователя — відповідальна і складна, але потрібна і благородна. Якщо ви маєте бажання дати дітям сімейний затишок та турботу і водночас забезпечити власну зайнятість — не зволікайте, звертайтеся до служби у справах дітей, підрозділи якої є в кожній територіальній громаді області.

 

За інформацією Чернігівської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано