Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Усі роботодавці зобов’язані звітувати службі зайнятості про наявні вакансії

Дата: 15.12.2021 15:15
Кількість переглядів: 203

 

Це вимагає Закон України «Про зайнятість населення» ст.50.

Мета форми звітності №3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)» - оперативне вирішення питання добору персоналу та пришвидшення укомплектування вакансій.

Звіт подається за наявності в роботодавця попиту на робочу силу не пізніше ніж через три робочі дні з дати відкриття вакансій. До речі, датою відкриття вакансії є наступний день після створення робочого місця чи припинення трудових відносин з працівником, робоче місце якого стає вакантним , або дата, починаючи з якої може бути укладений трудовий договір з найманим працівником. Роботодавець може подати звіт №3-ПН особисто до будь-якого центру зайнятості (філії) незалежно від місцезнаходження підприємства, а також засобами електронного зв’язку, зокрема через «Електронний кабінет роботодавця».

Зауважимо: подавати цей звіт потрібно завжди, навіть тоді, коли роботодавець має намір шукати працівника самостійно без допомоги служби зайнятості. Форма №3-ПН складається з двох розділів. Розділ 1 заповнюєте обов’язково. Тут відображаються основні дані про вакансії. Розділ II заповнюється і подається тільки тоді, коли роботодавець бажає, щоб знайти персонал йому допомогла служба зайнятості. Актуальність зазначених у звіті вакансій уточнюється фахівцями служби зайнятості не менше ніж двічі на місяць під час особистої зустрічі з роботодавцем, у телефонному режимі або через засоби електронного зв’язку. У разі відсутності потреби здійснення добору працівників та зайняття вакансії роботодавець може самостійно повідомити про це службу зайнятості в будь-який зручний для себе спосіб: у письмовій чи усній (телефонній) формі, а також через відмітку в корінці направлення роботодавцем на працевлаштування на вакансію, видане безробітній особі.

У разі повідомлення роботодавцем  про укомплектування вакансії добір претендентів на неї службою зайнятості припиняється.

Бланк звітності форми №3-ПН ви можете знайти на регіональній вебсторінці Чернігівського обласного центру зайнятості у рубриці «Роботодавцям» підрубрика «Форми звітності» або за посиланням: https://www.dcz.gov.ua/publikaciya/forma-zvitnosti-no-3-pn-informaciya-pro-popyt-na-robochu-sylu-vakansiyi-nakaz 

 

ЧЕРНІГІВСЬКА РАЙОННА ФІЛІЯ ЧЕРНІГІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ ЗАЙНЯТОСТІ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано