Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новобілоуську територіальну громаду відвідав голова Чернігівської облдержадміністрації В’ячеслав Чаус 

Дата: 15.12.2021 14:24
Кількість переглядів: 603

 

Сьогодні, 15 грудня, Новобілоуську сільську територіальну громаду Чернігівського району з робочою поїздкою відвідав голова Чернігівської облдержадміністрації В’ячеслав Чаус. Разом із в.о. голови Чернігівської райдержадміністрації Ларисою Юрченко, сільським головою Новобілоуської сільської ради Дмитром Федоровим та старостою Халявинського старостинського округу Аллою Лісовою керівник області оглянув ремонтні роботи приміщення Халявинської сільської лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Фото без опису

На будівництво медичного закладу в рамках реалізації державної програми «Доступна медицина» було витрачено з бюджету 4,9 мільйона гривень: 4,4 мільйона — державної субвенції та 0,5 мільйона — співфінансування з місцевого бюджету.

Приміщення амбулаторії має площу майже 208 мта розраховане на роботу одного або двох лікарів. Сюди закуплене медичне обладнання та автомобіль для виїзду медиків до пацієнтів, у тому числі і з інших населених пунктів громади.

Фото без опису

В’ячеслав Чаус зазначив, що на сьогодні всі будівельні роботи в приміщенні сільської лікарської амбулаторії завершені. Вже укладені відповідні договори з АТ «Чернігівобленерго» щодо проведення електроенергії. Тож найближчим часом вирішуватиметься питання, щоб якомога швидше передати амбулаторію у комунальну власність Новобілоуській сільській раді, і заклад відкрив свої двері для мешканців громади.

— Будівельні роботи в амбулаторії виконані якісно. Маємо з чим порівняти. Це хороший приклад будівництва амбулаторії в Чернігівській області. І я сподіваюся, що вона дуже швидко запрацює для людей, — говорить голова Чернігівської облдержадміністрації.

Фото без опису

— Будівництво Халявинської сільської лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини — це стратегічно важливий захід. Нині медична реформа спрямована на сімейну медицину, сімейного лікаря і певне забезпечення середнім медичним персоналом. Відповідно в таких великих населених пунктах як село Халявин лікарська амбулаторія з лікарем та відповідними працівниками вкрай необхідна. Адже вона обслуговуватиме не лише цей населений пункт, а й найбільш наближені села — Полуботки, Шевченко, Рівнопілля, Роїще. Замовник цього будівництва — Управління капітального будівництва Чернігівської облдержадміністрації. Новобілоуська сільська рада, а раніше це була Халявинська сільська рада, забезпечила співфінансування об’єкту на 10%. Нині будівництво амбулаторії завершено. Залишилися лише питання щодо підключення електроенергії, — розповів сільський голова Дмитро Федоров. 

Фото без опису     

Опісля керівник області та представники місцевої влади оглянули ділянку дороги 0252113 ст. Халявине-/М-01/-Халявин-Товстоліс, що за селом Халявин, де у 2022 році передбачається виконання ремонтних робіт.

— Наступного року ми плануємо ремонт 5 км ділянки дороги Халявин-Товстоліс у рамках проєкту «Велике будівництво». Це буде капітальний ремонт. Орієнтована вартість — близько 70 мільйонів гривень державних коштів. Це одна з тих критичних доріг, яка потребує обов’язкового ремонту, тому ми включили її до планів на 2022 рік, — зазначив В’ячеслав Чаус.  

Фото без опису

Голова Чернігівської облдержадміністрації також оглянув реконструйоване приміщення ЦНАПу в селі Новий Білоус і взяв участь у роботі сесії Новобілоуської сільської ради. В ході розмови обговорили перспективи економічного і соціального розвитку Новобілоуської громади, хід реалізації на її території проєктів, що повністю або частково фінансуються з державного бюджету, а також злободенні для громади проблеми транспортного сполучення та якості питної води. Після чого керівник області відвідав приватне багатопрофільне підприємство «Вимал», де оглянув його виробничі потужності, поспілкувався з колективом та керівництвом підприємства.

За інформацією Новобілоуської територіальної громади    

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано