Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Платники Чернігівщини у жовтні сплатили близько 1,2 млрд гривень податків і зборів та 552 млн гривень єдиного внеску

Дата: 11.11.2021 09:01
Кількість переглядів: 228

 

У жовтні 2021 року до бюджетів усіх рівнів платниками Чернігівщини сплачено майже 1,2 млрд грн податків та зборів. У порівнянні з жовтнем минулого року надходження збільшились на 5,7 відс. або на 65 млн гривень.

Майже 40 відсотків з цієї суми 476 млн грн надійшло до державного бюджету. У порівнянні з минулим роком суттєво збільшились надходження з рентної плати за користування надрами, лісовими та водними ресурсами на 72 відс. (+36,8 млн грн), з податку на доходи фізичних осіб та військовому збору на 11 відс. (+17,5 млн грн).

До місцевих бюджетів усіх рівнів у жовтні надійшло 717 млн грн податків та зборів (60 відс. у загальнообласній сумі надходжень). У порівнянні до минулого року надходження збільшились на 12  відс. або на 77 млн гривень.

Начальник Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк підкреслила, що домінуючим в формуванні доходів місцевих бюджетів залишається, як і в попередніх звітних періодах, податок на доходи фізичних осіб, питома вага якого складає 58 відс. суми, що надійшла до місцевих бюджетів. «Надходження податку на доходи фізичних осіб, порівняно з минулим роком, зросли на 10 відсотків і перевищили 418 млн гривень, повідомила Людмила Слотюк.  

Наповнюють місцеві бюджети: податок на майно (за земельні ділянки, нерухомість та транспорт) 92 млн грн (на 5 відс. більше за факт жовтня минулого року), єдиний податок на підприємницьку діяльність 157 млн грн (на 8,9 відс. більше за минулорічний показник), акцизний податок від реалізації алкоголю, тютюну та пального надійшло 35,3 млн гривень.

Крім того страхувальниками сплачено 552 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, чим забезпечено приріст надходжень порівняно з минулорічними на 16,6 відс. або на 78,8 млн гривень.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано