Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Увага! Важлива інформація

Дата: 26.10.2021 12:53
Кількість переглядів: 224

Незаконно отримані кошти безробітним доведеться повертати  

 

Бути безробітним і одночасно працювати не вийде. Громадянам доведеться повернути незаконно отримані кошти, якщо вони перебували на обліку в службі зайнятості, отримували допомогу по безробіттю і одночасно нелегально працювали, виконували роботу, надавали послуги за цивільно-правовими договорами, займалися підприємницькою діяльністю, отримували соціальні виплати.

 

Ці неправомірні дії скрити не вдасться, - пояснюють фахівці. Адже в наш час цифрових технологій все досить легко перевіряється, зокрема шляхом обміну інформацією між службою зайнятості, податковою службою, пенсійним фондом, органами держпраці, а також за даними верифікації з Міністерства фінансів України про соціальні виплати.

 

Так, протягом січня-вересня поточного року в області виявлено 111 осіб, які неправомірно отримали кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття у сумі 778,8 тис. грн. І їх доведеться повертати.

 

Тим же, хто ухиляється від повернення коштів, доведеться мати справу з правоохоронними та судовими органами. Так, з метою сприяння у відшкодуванні завданих Фонду збитків службою зайнятості у поточному році подано 10 звернень до правоохоронних органів, для стягнення коштів у судовому порядку подано 7 позовів до суду.

 

Порушниками законодавства добровільно вже відшкодовано 610,5 тис. грн. До тих, хто обрав собі інший шлях, застосовуються більш жорсткі міри. Так, наразі має місце факт призначення до судового розгляду кримінального провадження по обвинуваченню особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

 

Чернігівський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано