Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Святкування Дня села в Редьківці

Дата: 21.09.2021 16:20
Кількість переглядів: 278

Святкування Дня села в Редьківці

Фото без опису

Напередодні Дня визволення Чернігівщини від фашистських загарбників у Редьківці відсвяткували День села. За спогадами місцевих мешканців, саме 21 вересня 1943 року наші вояки увійшли в село і остаточно звільнили його від ворога. Відтоді минуло 78 років, але пам’ять про тих, хто ціною власного життя захистив рідну землю, жива й досі. На місцях бойової слави зведені пам’ятники Героям, вшановується мужність та відвага воїнів-визволителів і трудова доблесть людей, які своєю працею наближали День Перемоги в тилу. Друга світова війна забрала життя 63 мешканців села Редьківка.

Фото без описуФото без опису

Нині військові дії тривають на Сході України, де за незалежність і суверенітет нашої країни воюють і віддають своє життя онуки та правнуки ветеранів Другої світової війни. Тож на початку дійства присутні вшанували всіх полеглих героїв хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятника загиблим воїнам-односельцям у роки Другої світової.

А далі організатори заходу подякували своїм сьогоднішнім захисникам, учасникам Операції об’єднаних сил, і привітали їх символічними подарунками.

Фото без описуФото без опису

Зі святом мешканців Редьківки привітали почесні гості заходу — заступник сiльського голови з питань діяльності виконавчих органів Юрій Ткаченко та депутат Новобілоуської сільської ради Людмила Масановець.

— Дорогі односельці, щиро вітаю вас із визначним святом — Днем села. У нас дуже гарне і квітуче село, але справжньою його окрасою є наші добрі, чесні, працьовиті люди. Саме їхня щоденна праця, зусилля та старання створюють неповторний образ Редьківки. Я щиро вдячний кожному мешканцю за особистий внесок у розвиток рідного села та громади в цілому. І хочу побажати всім мирного неба, міцного здоров’я, довголіття, добробуту та успіху в усіх добрих справах. Нехай у кожній родині панують любов, злагода та взаємоповага, — побажав Юрій Ткаченко.    

Із теплою промовою звернувся до присутніх також староста Редьківського старостинського округу Олег Романов. Він зичив усім жителям здоров’я, щастя, миру, тепла і достатку, щоб село Редьківка й надалі жило та процвітало. Щоб у ньому народжувалися і підростали діти, спокійно й захищено почувалися люди похилого віку.  

Фото без описуФото без опису

Під час святкового заходу місцеві аматори дарували гостям чудові пісні та гарний настрій. Нікого не залишили байдужими виступи Валентини Масановець і Наталії Шимко, жіночого вокального ансамблю, творчого колективу Старобілоуського будинку культури. 

Фото без опису

За доброю традицією всіх гостей свята пригощали смачним короваєм та кулішем. Люди мали можливість відвідати виставку місцевих майстрів.    

Після закінчення урочистої частини свято продовжилося веселою конкурсно-ігровою програмою для дітей та запальною дискотекою.

За інформацією

Новобілоуської сільської територіальної громади

Чернігівського району Чернігівської області  

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано