Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Гучно, яскраво та весело відзначили День села Мохнатин

Дата: 31.08.2021 19:00
Кількість переглядів: 398

Гучно, яскраво та весело відзначили День села Мохнатин  

Фото без опису

Днями відбулося святкування Дня села Мохнатин. Із запальними піснями, танцями та смачним частуванням. Святкова програма розпочалася із теплої зустрічі гостей із короваями та зворушливих привітань сільського голови Новобілоуської територіальної громади Дмитра Федорова і старости Мохнатинського старостинського округу Любові Юрченко. Привітав мешканців села Мохнатин і почесний гість свята — народний депутат України Сергій Гривко.

Фото без опису

Звертаючись до присутніх, сільський голова Дмитро Федоров зазначив, що найбільша гордість села — це його мешканці. Особлива повага та подяка лунала людям старшого покоління, чий життєвий досвід не один раз допомагав і допомагає молодим розвивати рідне село та підтримувати традиції рідного краю. Завдяки цим людям писалася історія села, творилася його унікальна спадщина.

— День села — це особливе свято для кожного з нас. Воно об’єднує людей, які люблять своє село, працюють задля його розвитку та прагнуть зробити його кращим. Нехай це свято подарує всім гарний настрій і принесе вашим родинам добробут, злагоду і мир. Нехай ваше село з кожним роком поповнюється новими жителями, щоб тут народжувалися і підростали діти. Хай у кожній оселі панують любов, щастя, злагода і добробут. Бажаю вам міцного здоров’я, сімейного щастя і миру. Бережіть себе, своїх рідних та близьких. Адже нема нічого важливішого за злагоду і спокій у родині. Сім’я — це тил і фундамент усього нашого життя, — говорить очільник Новобілоуської громади.

Фото без опису

Історія кожного села є частиною великої історії нашої славетної України. І творять її чесні, працьовиті, добрі та щирі люди. Які своєю щоденною працею, відданістю та любов’ю до рідної землі заслуговують на велику повагу.

Староста Мохнатинського старостинського округу Любов Юрченко приїхала до Мохнатину у 26 років. І хоча спершу, за її словами, село їй не дуже сподобалося, з роками вона полюбила його всім своїм серцем. 

— Я полюбила це село, полюбила його мешканців. Я жила для них, а вони — для мене. І сьогодні я дуже щаслива розділити з вами радість цього свята. Окрему подяку хочу висловити людям, які допомогли в організації Дня села Мохнатин — депутатам Чернігівської обласної ради Івану Дементову та Олександру Демченку. Нашим сільгоспвиробникам Михайлу Юрченку та Олександру Заваженку, підприємцям Сергію Голубову та Людмилі Пєшковій. І всім тим, із ким я щодня працюю пліч-о-пліч, — каже Любов Миколаївна.

Фото без описуФото без опису

За доброю традицією на День села у Мохнатині відзначили окремих його мешканців. Перших привітали місцевих вояків, які служили в АТО — Івана Баглая, Сергія Креся, Василя Горобця, Сергія Суховика, Володимира Заворотного, Олександра Пархоменка, Оксану Шкляр, Артема Горобця. Захисникам подякували за те, що вони боронили цілісність і незалежність України та вручили пам’ятні подарунки.       

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Привітали також найстарших та найменших жителів Мохнатинського старостинського округу. Довгожителькою Мохнатину є 98-річна Марія Василівна Бабич, а Юріївки — 96-річна Марія Павлівна Балуба. Найменші його мешканці — Віра Сащенко, Меланія Бориско, Дмитро Кресь, Семен Дмитренко, Аден Мерік, Емілія Рубцова, Анастасія Коваленко, Ярослав Федорченко.

У цей день привітали  зі срібним весіллям сім’ї Олександра і Людмили Копичів та Юрія і Олени Андрущенків. Відзначили і кращу садибу села. Цього року переможцями в цій номінації стали  Наталія і Василь Ситенок.

Фото без опису

Визначили на святі й кращу вишиванку. Перемогу в цій номінації, почесне перше місце, журі віддало Ганні Савеліївні Барбаш, а друге місце розділили між собою сестрички Софійка та Марійка Ситенок. Їх привітали подарунками. Решту учасників пригостили солодощами.

Фото без опису

Продовжилося святкування народними гуляннями з безкоштовними дитячими атракціонами та розвагами, батутами, надувною гіркою, солодощами, смачним кулешем та шашликами, конкурсами і дискотекою з «живою музикою».

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

За інформацією Новобілоуської сільської ради

Чернігівського району Чернігівської області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано