Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День села Рудка

Дата: 30.08.2021 16:37
Кількість переглядів: 324

День села Рудка

Фото без опису

У вихідні мешканців квітучого та красивого села Рудка об’єднало урочисте святкування Дня села. Гості свята з’їхалися до центру, щоб відпочити, поспілкуватися, переглянути концерт, гарно й цікаво провести свій час у колі односельців. До цього дня рудківці готувалися ретельно та якнайкраще. Адже з нагоди свята підготували не лише концерт і розважальну програму, а й смачне частування — куліш та юшку.

Захід розпочався зі святкової пісні та теплої зустрічі дорогих і поважних гостей — сільського голови Новобілоуської територіальної громади Дмитра Федорова, народного депутата України Сергія Гривка, місцевих депутатів Віктора Будаша і Тетяни Неруш, директора відділення №1 ТОВ «Чернігівська індустріальна молочна компанія» (Чернігівський кластер аграрної компанії ІМК) Ігоря Друзя. Зокрема, свого керівника Новобілоуської громади Дмитра Федорова рудківці привітали запашним короваєм.  

Фото без описуФото без опису        

Звертаючись до гостей свята, староста Рудківського старостинського округу Валентина Леонідівна Мельниченко згадала невтомних трудівників села, людей похилого віку, молодь і подякувала всім, хто працював і працює на благо рідної малої батьківщини.

— День села — одне з найулюбленіших свят рудківців. Люди чекають на нього з великим нетерпінням і водночас трепетом у душі. Адже воно єднає всіх жителів громади, в ньому наша історія, сьогодення і майбутнє. В нашому селі мешкає більше 700 осіб. А влітку сюди приїжджає  ще більше людей. Є дитячий садочок, школа. І хочеться вірити, що вони й надалі працюватимуть, запрошуватимуть на навчання та виховання все нові й нові покоління. Я дуже люблю своє рідне село, і від щирого серця та всієї душі хочу побажати, щоб воно завжди було численним та квітучим. Щоб у нас народжувалося багато дітей, проживало багато молоді, щоб тут для людей була робота. Всім нашим людям я бажаю міцного здоров’я, щастя, добра, щедрої долі, злагоди і любові. Любові одне до одного, до свого рідного села, до нашої країни. Бережіть дітей, бережіть своїх батьків, бережіть і шануйте одне одного, — говорить Валентина Мельниченко.

Фото без опису

Фото без опису

Щирі вітання з Днем села висловив сільський голова Новобілоуської територіальної громади Дмитро Федоров. Він побажав кожній родині здоров’я, миру, взаємоповаги та взаєморозуміння. Щоб у селі родила щедро нива, завжди лунав дитячий сміх, а в кожній оселі панували злагода і добробут. 

— Шановні друзі, шановні жителі нашої громади, ваше мальовниче, охайне село споконвіку славилося неповторною культурною спадщиною, цікавою історією та своїми працьовитими людьми. Успіхи села — це успіхи всіх його мешканців. А люди тут працьовиті, добрі, чесні та порядні. Саме вашими спільними зусиллями створюється неповторний образ села Рудки, зберігається його історія та закладається майбутнє. Нині наша держава переживає непрості часи, але попри це ми повинні з вами гуртуватися, берегти себе, берегти свої сім’ї. Я вірю в позитивні зміни в нашій країні і в те, що ми своєю працею крок за кроком підніматимемося вгору. Вже зараз відбуваються позитивні зміни в кожному з нас, і, зокрема, в житті нашої громади. Це нелегко, це не робиться швидко, але ці позитивні зміни є. І вони робляться вашими руками та зусиллями. В ці непрості часи зичу усім вам здоров’я, мирного неба, достатку, сили та наснаги в усіх ваших справах. Селу бажаю процвітання, щоб тут народжувалися і підростали діти, спокійно і захищено почувалися люди старшого віку, — побажав керівник Новобілоуської територіальної громади.

Фото без опису

Фото без опису

Під час святкування учасники концерту піднімали присутнім настрій чудовими піснями, запальними танцями, поетичними рядками та жартівливими постановками. Зокрема, нікого не залишив байдужим виступ фольклорного колективу «Криниця», який існує в селі з 1981 року. І нині він об’єднує людей трьох поколінь. Найстаршій його учасниці 71 рік, наймолодшій — менше тридцяти. Без колективу «Криниця» не обходиться жодне місцеве свято. Запрошують колектив до себе на концерти й сусідні громади. Адже своїми виступами та колоритними образами учасники «Криниці» роблять свято яскравим і неповторним.

Фото без опису

Фото без опису

Цього святкового дня відбулася ще одна приємна зустріч. Сільський голова Дмитро Федоров разом із народним депутатом Сергієм Гривком та старостою Валентиною Мельниченко відвідав місцевий будинок сімейного типу та вручив його господині Олені Іванівні Павліченко Подяку від Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської облдержадміністрації за вагомий особистий внесок у виховання дітей, популяризацію сімейних цінностей та з нагоди відзначення 30-ї річниці незалежності України. Дітей почесні гості привітали солодкими подарунками.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису
Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

За інформацією Новобілоуської сільської ради

Чернігівського району Чернігівської області

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано