Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вшанували пам’ять Героя

Дата: 30.08.2021 11:52
Кількість переглядів: 313

Вшанували пам’ять Героя 

Фото без описуУ неділю, 29 серпня, до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, в селі Полуботки Новобілоуської територіальної громади відбулося покладання квітів до могили загиблого бійця в зоні АТО Павла Юрійовича СМИРНОВА. Захід відбувся за участі голови Халявинського старостинського округу Алли Лісової, завідувача військово-облікового бюро Наталії Мацько та місцевих мешканців громади.

Хвилиною мовчання присутні також вшанували пам’ять усіх захисників, які віддали своє життя за Україну, і згадали тих, хто нині боронить нашу державу в районі проведення операції Об’єднаних сил.

 

Павло Юрійович СМИРНОВ народився 8 липня 1989 року в селі Полуботки. В 2006 році закінчив Халявинську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів. З юних років займався спортом. У 2012-2013 роках проходив строкову військову службу. Працював шкільним бібліотекарем у сусідньому селі Халявин.

6 липня 2015 року його призвали на військову службу за контрактом. Чоловік служив у 550-ій окремій радіолокаційній роті, в/ч А3547 міста Чернігова 138-ї радіотехнічної бригади Повітряного командування "Центр" Повітряних сил ЗС України. Був відряджений до 72-ї окремої механізованої бригади яка виконувала завдання на території проведення антитерористичної операції в Донецькій області.

22 квітня 2017 року близько десятої вечора Павло Смирнов дістав тяжке поранення внаслідок мінометного обстрілу спостережного пункту поблизу смт Верхньоторецьке Ясинуватського району. Помер від поранення і втрати крові у шпиталі міста Торецька. Поховали бійця 26 квітня на кладовищі рідного села Полуботки. Без сина та брата залишилися батьки і молодший брат Олексій, який служив разом із Павлом.

Указом Президента України № 161/2017 від 13 червня 2017 року за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку Павло Юрійович СМИРНОВ нагороджений орденом «За мужність» III ступеня посмертно. А восени цього ж року на фасаді Халявинської ЗОШ І-ІІІ ступенів відкрили меморіальну дошку на честь свого випускника-героя.   

Вічна пам’ять і слава Героям!

За інформацією

Новобілоуської сільської територіальної громади

Чернігівського району Чернігівської області  

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано