Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День села у Хмільниці — свято єднання та злагоди

Дата: 16.08.2021 20:05
Кількість переглядів: 369

День села у Хмільниці — свято єднання та злагоди

Фото без опису

Цими вихідними відбулося урочисте святкування Дня села у Хмільниці. Це чудове свято об’єднало людей різного віку і різних професій. Пов’язало минуле, сьогодення та майбутнє. Відклавши всі свої справи, мешканці села та сусідніх громад поспішали до місцевого будинку культури, де на них чекав святковий концерт, виставки, гарні фотозони, розваги та різні смаколики.

Привітати з такою важливою подією до села завітали почесні гості — Новобілоуський сільський голова Дмитро Федоров,  депутат Чернігівської обласної ради від політичної партії «Слуга Народу» Іван Дементов і представники чернігівського козацтва. Від них лунали щирі вітання з Днем села та найкращі побажання його жителям. Подяку висловлювали і поважному поколінню, яке й нині допомагає розвивати рідне село та береже звичаї і традиції своїх пращурів, і молодому, яке заслужило повагу своєю працею та любов’ю до рідної землі. Всіх гостей свята привітали смачними короваями.

Фото без описуФото без опису

Звертаючись до мешканців Хмільниці, сільський голова Дмитро Федоров побажав, щоб вони жили у здоров’ї та благополуччі. Щоб у селі завжди лунав дитячий сміх, а в кожній родині панували злагода і добробут. 

— Шановні мешканці села Хмільниця, від імені всієї Новобілоуської громади хочу привітати вас із Медовим Спасом, Днем села та 30-річчям Незалежності нашої країни, яке ми відзначатимемо найближчим часом. Сьогодні наша держава переживає нелегкі часи і саме зараз питання про незалежність держави, її цілісність та свободу народу постає особливо гостро. Нових випробувань додала епідемія через коронавірусну хворобу. Нині ми витримуємо всі ці виклики. Намагаємося з ними справлятися за рахунок розуміння людей, їхньої праці та палкого бажання зробити свою громаду кращою. Бережіть себе і своїх рідних. Нехай поруч із вами завжди будуть люди, яких ви любите і цінуєте. Щоб у ваших сім’ях було здоров’я, мир, добробут та злагода, — побажав сільський голова Дмитро Федоров.

— Дорогі односельці та гості свята, щиро вітаю вас із Днем нашого села. Дуже приємно, що сьогодні ми зустрілися такою великою дружньою родиною. Нехай кожен із вас зможе відволіктися від повсякденних справ і насолодитися святковою програмою заходу. День села — це свято людей, які любили, люблять і любитимуть своє рідне село. Які вболівають за нього і своєю невтомною працею примножують його. Ми завжди цінуватимемо працю попередніх поколінь і шануватимемо нашу молодь, яка пише нову історію Хмільниці. Дякую кожному жителю села. Всім, хто працює і живе в Хмільниця. Бажаю вам тепла, добра, миру та здоров’я, — говорить староста Хмільницького старостинського округу Юрій Слюнько.

Під час святкування чернігівські козаки вручили старості Хмільницького старостинського округу булаву та побажали Хмільниці розвитку і процвітання.

Фото без опису

Вже кілька років поспіль у Хмільниці існує добра традиція на День села вітати поважних довгожителів і дякувати їм за сумлінну працю, мудрість, добрі справи та досвід. Дев’яносторічний рубіж свого життя переступили Валентина Яківна Леус, Ольга Володимирівна Ващенок, Ганна Степанівна Близнюк, Лідія Олександрівна Бурнович, Валентина Яківна Заворотна, Ніна Миколаївна Макаренко, а 19 серпня свої 90 років святкуватиме Лідія Михайлівна Макаренко. А найповажнішій жительці села Марії Пилипівні Сидоренко — 95 років. На святі також привітали родини, які прожили у парі у мирі, злагоді, любові та взаємоповазі довгі 50 та 60 років. Із золотим весіллям вітали Миколу Івановича та Валентину Миколаївну Квашу, Михайла Олексійовича та Олександру Вікторівну Атрощенків, Олександра Миколайовича та Віру Вікторівну Бутьків, Миколу Федоровича та Надію Василівну Бурновичів. А з діамантовим весіллям —  Івана Федоровича та Євдокію Семенівну Веропахів. 

Фото без опису

Концертна програма свята була яскравою та дуже насиченою. Зі сцени лунали душевні пісні у виконанні народного аматорського хорового колективу «Любисток» та артистки Тетяни Малашенко.

Фото без описуФото без опису

Східними танцями вражали глядачів Олександра Іванішева та Анна Іванішева. Олександра займається у студії східного танцю «Жасмін» два роки. Але за такий короткий проміжок часу дівчина вже встигла отримати 17 медалей за перше місце, 13 медалей за 2 місце, 3 медалі за 3 місце. І цього року вона здобула свою першу корону.

Фото без опису

Анна займається східними танцями у студії «Жасмін» із 6 років. Дівчина багато виступала на всеукраїнських та міжнародних конкурсах. Має 56 медалей (33 — за 1 місце, 15 — за 2 місце, 8 — за 3 місце). Аня має 8 кубків і 4 корони. У 2021 році вона стала «Людиною року» та отримала кубок.

Фото без опису

А дует братів Ігоря та Романа Макаренків порадував присутніх чарівним звучанням баяна. Хлопці неодноразово займали призові місця на всеукраїнських та міжнародних конкурсах. На Міжнародному конкурсі-фестивалі «Болгарія-2020» дует зайняв перше місце. На Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв «SOLOVIOV ART» два роки поспіль Ігор займав другі місця, а Роман посів третє місце. На міжнародному конкурсі в Італії дует братів здобув друге місце.    

Фото без опису   

Цього дня у селі Хмільниця діяли фотовиставка «Час рікою пливе», де були представлені старовинні чорно-білі світлини мешканців села, виставка дитячих нагород «Зірки нашого села», де зібрали кубки, медалі, дипломи та грамоти талановитих дітей Хмільниці, а ще можна було побачити оригінальну експозицію з овочів. Для гостей свята були також організовані цікаві фотозони.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Діти активно брали участь у розважальній програмі з аніматорами, веселилися на батуті, надувній гірці, каталися на поні, смакували солодкою ватою та бавилися з повітряними кульками від спонсорів заходу.

День села — особливе свято. Адже в такі дні село гуртується, люди спілкуються і діляться своїми споконвічними традиціями.       

За інформацією Новобілоуської сільської ради

Чернігівського району Чернігівської області

Фото без описуФото без описуФото без опису

    Фото без опису 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано